
Vegan Σαλάτα με Μαριναρισμένο Kale, Καβουρδισμένα Ρεβύθια και Τραγανή Κίτρινη Κολοκύθα
Ένα δυναμωτικό και υγιεινό vegan πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει στη γεύση !!!
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Μερίδες 6
ΥΛΙΚΑ
Για την Τραγανή Επικάλυψη:
- 1 μεγάλη σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 50 γρ. Σπόροι Κάνναβης
- 50 γρ. Φουντούκια
- 100 γρ. Κάσιους
- 50 γρ. Καρύδια
- Αλάτι
Για την Κίτρινη Κολοκύθα:
- 1 μικρή Κίτρινη Κολοκύθα
- 1 1/2 κ.σ. σκόνη Αραρούτι ή Άμυλο Καλαμποκιού
- 6 κουταλιές της σούπας (90 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για τα Καβουρδισμένα Ρεβίθια:
- 400 γρ. ημι-βρασμένα Ρεβύθια
- 1/2 κουταλάκι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Πάπρικα
- Σκόνη σκόρδου
- Ρίγανη
- Μαύρο Πιπέρι
- Αλάτι
- Πιπέρι Καγιέν
Για το Μαριναρισμένο Kale:
- 300 γρ. Kale
- 1 μικρή σκελίδα Σκόρδο, (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας (45 ml) φρέσκο χυμό Λεμονιού
- 1 κ.σ. Tαχίνι
- Aλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε δύο ταψιά με λαδόκολλα στο μέσο του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 190 ° C.
- Για την Τραγανή Επικάλυψη: Προσθέτουμε το σκόρδο, τους σπόρους κάνναβης, τα φουντούκια, τα κάσιους, τα καρύδια και το αλάτι στον επεξεργαστή και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια. Αφαιρούμε το μείγμα από το μπλέντερ και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο. *Προσέξτε να μην το παρακάνετε στο άλεσμα καθώς θέλετε να είναι τραγανή η επικάλυψη και όχι σαν αλεύρι.
- Για την Κίτρινη Κολοκύθα: Ξεφλουδίζουμε τη κολοκύθα και την κόβουμε κατά μήκος. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να αφαιρέσουμε τους σπόρους από το εσωτερικό της. Την κόβουμε σε κομμάτια όπως στη φωτογραφία (wedges).
- Σε ένα μικρο μπολ τοποθετούμε το λάδι και το αραρούτι και τα αναμειγνύουμε καλά μαζί. Αλείφουμε τα κομμάτια της κολοκύθας με τον χυλό λάδι-αραρούτι και τα βουτάμε στο μείγμα για την τραγανή επικάλυψη. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας απλώνουμε το μείγμα μέχρι να καλύψει πλήρως το κάθε κομμάτι. *Να είστε γενναιόδωροι και είναι απόλυτα φυσιολογικό να πέσουν μερικά κομματάκια.
- Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία για όλα τα κομμάτια, τοποθετώντας το καθένα απαλά στη σχάρα με την λαδόκολλα και αφήνοντας περίπου 2 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
- Για τα Καβουρδισμένα Ρεβίθια: Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε τα ρεβύθια στο δεύτερο ταψί και τα πασπαλίζουμε με λάδι και το μείγμα μπαχαρικών, μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε και τα δύο ταψιά στο φούρνο. Αφήνουμε τα ρεβύθια για περίπου 30 έως 35 λεπτά μέχρι να πάρουν μια ελαφρά χρυσή απόχρωση και στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το φούρνο. Τα κομμάτια κίτρινης κολοκύθας χρειάζονται 40 έως 55 λεπτά. *Προτείνουμε στα 40 λεπτά να τα ελέγξετε με ένα πιρούνι και στη συνέχεια να έχετε το νου σας για να μην μαλακώσουν πολύ. Ενώ ψήνονται ετοιμάζουμε το μαριναρισμένο kale.
- Για το Μαριναρισμένο Kale: Πλένουμε και ξεχωρίζουμε τα φύλλα του kale από τα κοτσάνια. Κόβουμε τα φύλλα σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ . Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το λεμόνι και το ταχίνι μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Περιχύνουμε τη σως στο kale και του κάνουμε “μασάζ” μέχρι να επικαλυφθεί πλήρως και να μαλακώσουν κάπως τα φύλλα.
- Για το Σερβίρισμα: Σερβίρουμε σε μπολ το μαριναρισμένο kale, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα ρεβύθια, τα κομμάτια τραγανής κίτρινης κολοκύθας, πασπαλίζουμε με το μείγμα ξηρών καρπών και συνοδεύουμε με φέτες λεμονιού!
Απολαύστε γεύση και υγεία!!!