Vegan Curry με Κόκκινες Φακές, Γλυκοπατάτα και Τζίντζερ

Vegan Curry με Κόκκινες Φακές, Γλυκοπατάτα και Τζίντζερ

Vegan Curry με Κόκκινες Φακές, Γλυκοπατάτα και Τζίντζερ

Ένα δυναμωτικό Vegan Curry με πικάντικη γεύση !!!

Προετοιμασία 10 λεπτά

Μαγείρεμα 25 λεπτά

Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. Κόκκινες Φακές
  • 1 Κόκκινο Κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα Σκόρδο (πολτοποιημένο)
  • 1 Γλυκοπατάτα (ψιλοκομμένη)
  • 1 Καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 1 μικρό κομμάτι φρέσκο Τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
  • 1 κόκκινο Τσίλι (ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλάκι Κουρκούμη
  • 1 κουταλάκι Κύμινο
  • 200ml Ζωμό Λαχανικών
  • 1 κ.γ. Σησαμέλαιο (κατά προτίμηση για πιο αυθεντική γεύση)
  • Κόλιανδρο ή Μαϊντανό
  • Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι
  • Βρασμένο Ρύζι (εμείς διαλέξαμε ρύζι μπασμάτι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, το σησαμέλαιο.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, το τσίλι, την κουρκούμη, το κύμινο και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, το καρότο, τις κόκκινες φακές, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ή και τσίλι για πιο πικάντικη γεύση.
  • Σερβίρουμε σε μπωλ ή βαθιά πιάτα μαζί με ρύζι, προσθέτοντας στην κορυφή το κόλιανδρο ή τον μαϊντανό ή και kale για έξτρα βιταμίνες και θρέψη.
Βίντεο έξω από σφαγείο σώζει έγκυο αγελάδα συγκεντρώνοντας δωρεές 3.200 Ευρώ
Σαλάτα Kale με Καβουρδισμένα Ρεβύθια και Τραγανή Κίτρινη Κολοκύθα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!