
Vegan Curry με Κόκκινες Φακές, Γλυκοπατάτα και Τζίντζερ
Ένα δυναμωτικό Vegan Curry με πικάντικη γεύση !!!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Μερίδες 2
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. Κόκκινες Φακές
- 1 Κόκκινο Κρεμμύδι
- 1 σκελίδα Σκόρδο (πολτοποιημένο)
- 1 Γλυκοπατάτα (ψιλοκομμένη)
- 1 Καρότο (ψιλοκομμένο)
- 1 μικρό κομμάτι φρέσκο Τζίντζερ (ψιλοκομμένο)
- 1 κόκκινο Τσίλι (ψιλοκομμένο)
- 1 κουταλάκι Κουρκούμη
- 1 κουταλάκι Κύμινο
- 200ml Ζωμό Λαχανικών
- 1 κ.γ. Σησαμέλαιο (κατά προτίμηση για πιο αυθεντική γεύση)
- Κόλιανδρο ή Μαϊντανό
- Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι
- Βρασμένο Ρύζι (εμείς διαλέξαμε ρύζι μπασμάτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, το σησαμέλαιο.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, το τσίλι, την κουρκούμη, το κύμινο και τα μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε την γλυκοπατάτα, το καρότο, τις κόκκινες φακές, τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ή και τσίλι για πιο πικάντικη γεύση.
- Σερβίρουμε σε μπωλ ή βαθιά πιάτα μαζί με ρύζι, προσθέτοντας στην κορυφή το κόλιανδρο ή τον μαϊντανό ή και kale για έξτρα βιταμίνες και θρέψη.