
Vegan Καλοκαιρινή Σαλάτα με Αποξηραμένα Πράσινα Μπιζέλια
vegan συνταγή
Αυτή η γευστική και αναζωογονητική Vegan Καλοκαιρινή Σαλάτα με Αποξηραμένα Πράσινα Μπιζέλια και δροσιστική vegan ντρέσινγκ είναι η τέλεια συνταγή για το καλοκαίρι. Σερβίρεται ως ελαφρύ δείπνο ή συνοδευτικό.
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 35′ – Μερίδες: 2 κύρια πιάτα ή 4 συνοδευτικά
ΥΛΙΚΑ
- 2/3 φλιτζάνι Αποξηραμένα Πράσινα Μπιζέλια
- 1 1/2 φλιτζάνι Ζωμό Λαχανικών
- 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στη μέση (ή 2 μεσαίες ντομάτες, σε κύβους)
- 1 φλιτζάνι Καλαμπόκι, κατεψυγμένο
- 2 κ.γ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. φρέσκο Βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. αποξηραμένη ή φρέσκια Ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 1-2 κ.γ. φρέσκο Κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- Χυμός και ξύσμα 1 λεμονιού
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. σιρόπι Σφένδαμου
- 1/2 κ.γ. σκόνη Σκόρδου
- Θαλασσινό Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Συνδυάζουμε τα αποξηραμένα μπιζέλια και το ζωμό λαχανικών σε μια μεσαία κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Βράζουμε, ανακατεύουμε και μετά μειώνουμε τη θερμοκρασία,.
- Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράζει, περίπου για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια. Θέλουμε το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να απορροφηθεί.
- Συνδυάζουμε τα μαγειρεμένα μπιζέλια σε ένα μεγάλο μπολ με τις ντομάτες, το καλαμπόκι, το μαϊντανό, το βασιλικό, τη ρίγανη και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε καλά για να τα συνδυάσουμε.
- Σε ένα βάζο με σφιχτό καπάκι, συνδυάζουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα ντιζόν, το σιρόπι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνουμε και κουνάμε καλά για να τα συνδυάσουμε.
- Περιχύνουμε την σως πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε ξανά. Σερβίρουμε αμέσως.