Vegan Κεφτεδάκια σε Κόκκινη Σάλτσα με Βασιλικό

vegan κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα συνταγή

Vegan Κεφτεδάκια σε Κόκκινη Σάλτσα με Βασιλικό

Μια παραδοσιακή μεσογειακή συνταγή σε vegan εκδοχή!

 Χρόνος Προετοιμασίας  10 λεπτά

 Χρόνος Μαγειρέματος  60 λεπτά

Μερίδες 6

ΥΛΙΚΑ

Για τα vegan κεφτεδάκια:

  • 250 γρ. Μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι Μαύρα Φασόλια, μαγειρεμένα
  • ½ Λευκό Κρεμμύδι (περίπου 1 φλιτζάνι) ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες Σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. Ξύδι Βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. Ταμάρι
  • ½ φλιτζάνι Καρύδια
  • 1½ φλιτζάνια μαγειρεμένο Καστανό Ρύζι
  • ½ κ.γ. σκόνη Τσίλι
  • ½ κ.γ. σκόνη Κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. θαλασσινό Αλάτι
  • ½ κ.γ. φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι Τριμμένη Φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • ½ κ.γ. Ελαιόλαδο
Vegan Κεφτεδάκια σε Κόκκινη Σάλτσα με Βασιλικό

Για την κόκκινη σάλτσα:

  • 5 Ντομάτες, μέτριου μεγέθους, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο Κρεμμύδι
  • 2 μεγάλες σκελίδες Σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κ.γ. Πελτέ Ντομάτας
  • ½  κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • 2 κ.γ. ξύδι Βαλσάμικο
  • ¼  κ.γ. μαύρη Ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας
  • ⅓ φλιτζάνι ψιλοκομμένο Βασιλικό
  • ¼ κ.γ. Πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα vegan κεφτεδάκια:

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε ½ κ.γ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και πιπέρι, και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν, 5 έως 8 λεπτά. Προσθέτουμε ½ φλιτζάνι μαύρα φασόλια, σκόρδο, ξύδι βαλσάμικο και σάλτσα ταμάρι και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά ή έως ότου όλα φαίνονται καλά και μαλακά. Αφαιρούμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλέθουμε τα καρύδια. Προσθέτουμε το μείγμα των μανιταριών και αλέθουμε μέχρι να συνδυαστούν. Δεν θέλουμε να πολτοποιηθούν εντελώς γιατί τότε το μείγμα μας θα γίνει πολύ υγρό. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι μαύρα φασόλια και αλέθουμε για λίγο παραπάνω. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το καστανό ρύζι, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε καρυκεύματα σύμφωνα με την γεύση μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 ° C και ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια και τα κυλούμε στο τρίμμα φρυγανιάς μέχρι το μείγμα να σταθεροποιηθεί σε μπαλίτσες. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για 20 λεπτά ή και ολόκληρη την νύχτα.
  • Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 35 έως 40 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα, στα μέσα του χρόνου.

Για την κόκκινη σάλτσα:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το ξύδι βαλσάμικο, ζάχαρη, βασιλικό και την πάπρικα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Για το σερβίρισμα:

Προσθέτουμε τα vegan κεφτεδάκια, όταν είναι έτοιμα, στη κόκκινη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως μεταφέροντας τα σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίζοντας από πάνω με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Προσοχή: μην αφήσετε τα κεφτεδάκια να κάθονται στη σάλτσα για πολύ ώρα γιατί μπορεί να αρχίσουν να διαλύονται.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan “Τονοσαλάτα”
Vegan Μακαρόνια Καρμπονάρα με κρέμα κάσιους και vegan “μπέικον”

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!