
Σπιτική Vegan Μοτσαρέλα!
Χρησιμοποιήστε την σπιτική vegan μοτσαρέλα σε vegan πίτσες, σαλάτες, μακαρόνια ή και απλώς σε μια φέτα ψωμί με ντομάτα και φύλλα βασιλικού.
Μερίδες: 5 μεγάλες μπάλες ή 15-20 μικρές
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια ακατέργαστα κάσιους, μουλιασμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή για 1-2 ώρες σε ζεστό νερό
- Χυμό ½ Λεμονιού
- 1 κ.σ. Αλάτι
- 1 κ.σ. Άγαρ Άγαρ
- 4 κ.σ. Άμυλο Ταπιόκας
- 1 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
- Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα μουλιασμένα κάσιους με 180ml νερό, το χυμό λεμονιού και το αλάτι σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μέχρι να πάρουν μια ομοιόμορφη υφή. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα κάσιους.
- Ρίχνουμε 200ml νερό σε ένα τηγάνι και ρυθμίζουμε το μάτι σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το άγαρ άγαρ. Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες και το μείγμα να αρχίζει να βράζει. Γυρίζουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλότερη σκάλα και σκεπάζουμε με καπάκι. Αφήνουμε σκεπασμένο για 3 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, διαλύουμε το άμυλο ταπιόκας σε 60 ml νερού και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τη διατροφική μαγιά με το μείγμα κάσιους και το αφήνουμε ξανά στην άκρη.
- Αφού έχουν περάσει τα 3 λεπτά, αφαιρούμε το καπάκι από το τηγάνι με το άγαρ άγαρ και προσθέτουμε το μείγμα κάσιους – διατροφική μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μόλις αναμειχθεί, προσθέτουμε το άμυλο ταπιόκας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει “τυρί” – αυτό μπορεί να διαρκέσει 3-4 λεπτά. Ανακατεύουμε πολύ καλά, διαφορετικά το μείγμα θα καεί.
- Πλάθουμε το μείγμα σε μπάλες και το τοποθετούμε στο ψυγείο όπως είναι ή σε άλμη. Μπορεί να κρατηθεί στο ψυγείο για τέσσερις έως πέντε ημέρες.
- Χρησιμοποιήστε την σπιτική vegan μοτσαρέλα σε vegan πίτσες, σαλάτες, μακαρόνια ή και απλώς σε μια φέτα ψωμί με ντομάτα και φύλλα βασιλικού.
- Απολαύστε!