Λεπτή, άζυμη Τηγανίτα από Ρεβυθάλευρο

Τηγανίτα από Ρεβυθάλευρο -Vegan ομελέτα συνταγή βίγκαν ομελέτα

Λεπτή, άζυμη Τηγανίτα από Ρεβυθάλευρο

vegan συνταγή – χωρίς γλουτένη

Αυτή η νόστιμη τηγανίτα από ρεβυθάλευρο έχει υπέροχη, ελαφρώς γήινη γεύση, αφράτο εσωτερικό και τραγανές γωνίες.

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά – Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 20′

Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι Ρεβυθάλευρο
  • 1 φλιτζάνι Νερό
  • Ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
Τηγανίτα από Ρεβυθάλευρο -Vegan ομελέτα συνταγή βίγκαν ομελέτα χωρίς γλουτένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί το ρεβυθάλευρο και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και 2 κουταλιές της σούπας λάδι, και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Θα πρέπει να έχει την συνοχή μιας κρέμας, δηλαδή ελαφριά υφή άλλα όχι νερουλή.
  • Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και ρίχνουμε ¼ φλιτζάνι του μίγματος στο τηγάνι.
  • Δουλεύοντας γρήγορα, το στροβιλίζουμε ομοιόμορφα ώστε να δημιουργήσουμε μια λεπτή τηγανίτα/κρέπα. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ή έως ότου το πάνω μέρος είναι σχεδόν έτοιμο. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.

Σημείωση:

Αν θέλουμε η τηγανίτα από ρεβυθάλευρο να έχει έξτρα τραγανές άκρες μπορούμε να την ζεστάνουμε στο φούρνο στο γκριλ/αέρα για λίγα λεπτά. Προσοχή μην καούν!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan σπιτικά Αφράτα Pretzel (Πρέτσελ)
ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: Το YouTube επωφελείται και κερδοσκοπεί από την κακοποίηση ζώων

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!