
Λεπτή, άζυμη Τηγανίτα από Ρεβυθάλευρο
vegan συνταγή – χωρίς γλουτένη
Αυτή η νόστιμη τηγανίτα από ρεβυθάλευρο έχει υπέροχη, ελαφρώς γήινη γεύση, αφράτο εσωτερικό και τραγανές γωνίες.
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά – Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20′
Μερίδες: 4
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί το ρεβυθάλευρο και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό και 2 κουταλιές της σούπας λάδι, και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει το μείγμα. Θα πρέπει να έχει την συνοχή μιας κρέμας, δηλαδή ελαφριά υφή άλλα όχι νερουλή.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και ρίχνουμε ¼ φλιτζάνι του μίγματος στο τηγάνι.
- Δουλεύοντας γρήγορα, το στροβιλίζουμε ομοιόμορφα ώστε να δημιουργήσουμε μια λεπτή τηγανίτα/κρέπα. Μαγειρεύουμε για περίπου 3 λεπτά ή έως ότου το πάνω μέρος είναι σχεδόν έτοιμο. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για περίπου 1 λεπτό. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία και για το υπόλοιπο μείγμα.
Σημείωση:
Αν θέλουμε η τηγανίτα από ρεβυθάλευρο να έχει έξτρα τραγανές άκρες μπορούμε να την ζεστάνουμε στο φούρνο στο γκριλ/αέρα για λίγα λεπτά. Προσοχή μην καούν!