Vegan Cheesecake Σοκολάτας – μια τριπλή σοκολατένια απόλαυση

Vegan Cheesecake Σοκολάτας συνταγή νηστίσιμη

Vegan Cheesecake Σοκολάτας

vegan συνταγή

Για τους λάτρεις της σοκολάτας, αυτό το τριπλής σοκολατένιας απόλαυσης Vegan Cheesecake Σοκολάτας, θα γίνει ανάρπαστο!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Συνολικός Χρόνος: 3 ώρες

Μερίδες: 10

ΥΛΙΚΑ

Για την Σοκολατένια Βάση:

  • 2 φλιτζάνια Πεκάν ή Φουντούκια
  • 4 κ.σ. Σκόνη Κακάου
  • 4 κ.σ. Σιρόπι Σφένδαμου
  • 2 κ.σ. Λάδι Καρύδας, λιωμένο
  • 2 κ.σ. Εκχύλισμα Βανίλιας
  • Πρέζα Θαλασσινό Αλάτι

Για την γέμιση Cheesecake Σοκολάτας:

  • 2 φλιτζάνια Κάσιους
  • 2 μικρά Κολοκύθια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1/3 φλιτζάνι Σκόνη Κακάο
  • 4 κ.σ. Λάδι Καρύδας, λιωμένο
  • 2 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • ½ φλιτζάνι Σιρόπι Σφένδαμου
  • 2 κ.σ. εκχύλισμα Βανίλιας
  • Πρέζα Θαλασσινό Αλάτι

Για την σοκολάτα Ganache:

  • 1 φλιτζάνι vegan Τσιπ Σοκολάτας
  • 2/3 φλιτζάνι Κρέμα Καρύδας ή φυτικό γάλα
Vegan Cheesecake Σοκολάτας συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Σοκολατένια Βάση:

  • Τοποθετούμε όλα τα συστατικά της σοκολατένιας βάσης σε μπλέντερ ή επεξεργαστή και περιστρέφουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  • Ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε αυτό στρώνοντας το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Το τοποθετούμε στο ψυγείο ενώ κάνουμε τη γέμιση cheesecake σοκολάτας.

Για την γέμιση cheesecake Σοκολάτας:

  • Τοποθετούμε όλα τα συστατικά για την γέμιση cheesecake σε ένα μπλέντερ και περιστρέφουμε μέχρι να γίνει ομαλό και κρεμώδες.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από την σοκολατένια βάση και εξομαλύνουμε την κορυφή με σπάτουλα.

Για την σοκολάτα Ganache:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα καρύδας ή το φυτικό γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να βράσουν. Ρίχνουμε τα τσιπ σοκολάτας και αφήνουμε να καθίσει 2 λεπτά.
  • Χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει εξαιρετικά κρεμώδες και να συνδυαστεί καλά. Το ρίχνουμε πάνω από το cheesecake σοκολάτας και το στρώνουμε ξανά με τη σπάτουλα.
  • Βάζουμε ολόκληρο το cheesecake στον καταψύκτη και το αφήνουμε για 3 ώρες ή κατά τη διάρκεια της νύχτας κατά προτίμηση. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, ζεσταίνουμε ένα μαχαίρι με ζεστό νερό και το κόβουμε.

Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Noodles Κολοκυθάκι σε λευκή σάλτσα
Vegan Smoothie Προσαρμογόνο κατά του άγχους και του έλκους

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!