Vegan Κολοκυθοκεφτέδες με sour cream Άνηθου

Vegan Κολοκυθοκεφτέδες με sour cream Άνηθου συνταγή

Vegan Κολοκυθοκεφτέδες με sour cream Άνηθου

Αν ψάχνετε για μια γρήγορη και εύκολη ιδέα για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, αυτοί οι κολοκυθοκεφτέδες με sour cream άνηθου είναι μια καλή επιλογή! Φυσικά, δεν είναι μόνο εντελώς vegan, αλλά και χωρίς γλουτένη και χρειάζονται μόνο 6 συστατικά!!!

Χρόνος προετοιμασίας 30

Χρόνος μαγειρέματος 10

Μερίδες 12

ΥΛΙΚΑ

Για τους Κολοκυθοκεφτέδες:

  • 3 φλιτζάνια τεμαχισμένα Κολοκύθια (περίπου 2 μεγάλα κολοκυθάκια)
  • 1 φλιτζάνι τεμαχισμένα Καρότο (περίπου 1 μεσαίο καρότο)
  • ½ φλιτζάνι Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι Ρεβυθαύλευρο
  • 2 κ.σ. Λιναρόσπορο + 6 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​Άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και Πιπέρι, για γεύση
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο (για τηγάνισμα αν τηγανιστεί ή βουρτσιστεί εάν φούρνου)

Για την Sour Cream Άνηθου:

  • ⅓ φλιτζάνι ωμό Κάσιους
  • 100g μαλακό Tofu
  • 1 κ.σ. χυμό Λεμονιού
  • 2 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • 1 σκελίδα Σκόρδου
  • Αλάτι και Πιπέρι, για γεύση
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​Άνηθο, ψιλοκομμένο

Γαρνιτούρα:

  • Ξύσμα Λεμονιού
  • Φρέσκο ​​Κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • Φρέσκο ​​Άνηθο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα καρότα. Τοποθετούμε ένα κόσκινο πάνω σε ένα μπολ και μαζί ένα πανί τυριού ή μια πετσέτα κουζίνας. Μεταφέρουμε τα τριμμένα λαχανικά στο πανί, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια μαζεύουμε τα άκρα του υφάσματος και πιέζουμε ώστε να μεταγγίσουμε εκτός τα υγρά από τα λαχανικά.
  • Αφαιρούμε τα υγρά από το μπολ και τοποθετούμε τα λαχανικά σε αυτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι το μείγμα να συγκρατηθεί καλά όταν συμπιεστεί μέσα στην παλάμη μας. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε την sour cream άνηθου προσθέτοντας απλώς όλα τα συστατικά (εκτός από τον άνηθο) σε ένα μπλέντερ και ανακατεύοντας σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε τον άνηθο και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Βγάζουμε το μείγμα των κολοκυθοκεφτέδων από το ψυγείο και πλάθουμε με τα χέρια 10-12 κολοκυθοκεφτέδες. Είτε τους τηγανίζουμε σε λίγο λάδι για 3 λεπτά σε κάθε πλευρά ή τους ψήνουμε στους 175 ° C για 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με την sour cream άνηθου και προσθέτουμε στην κορυφή ξύσμα λεμονιού, κρεμμυδάκι και επιπλέον άνηθο !
Vegan Κολοκυθοκεφτέδες με sour-cream Άνηθου

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Cheesecake με Αμύγδαλα, Χουρμάδες και Κρέμα Κάσιους
Vegan Τάρτα Λαχανικών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!