
Τραγανές Πικάντικες Μπουκιές Κουνουπίδι
Μια νέα πικάντικη γευστική παραλλαγή για να φτιάξετε το εποχιακό κουνουπίδι !
Χρόνος Προετοιμασίας 35 λεπτά
Μερίδες 4 – 6
ΥΛΙΚΑ
- 1 κουνουπίδι, κομμένο
- ⅔ φλιτζάνι αλεύρι ρυζιού
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι αμύγδαλου
- 1 κουταλιά της σούπας σπιτικό πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό
- Αλάτι και Πιπέρι
- ⅓ φλιτζάνι καυτερή σάλτσα ή σάλτσα μπάρμπεκιου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
- Συνδυάστε το αλεύρι ρυζιού, το αλεύρι αμυγδάλου, την πάστα ντομάτας, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ⅔ φλιτζάνι νερό σε μπλέντερ. Πολτοποιήστε τα μέχρι να είναι λεία και παχιά σε σύσταση. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε το κομμάτια του κουνουπιδιού. Ανακατέψτε τα κουνουπίδια με το μείγμα μέχρι να καλυφθούν παντού με αυτό.
- Τοποθετήστε τα επικαλυμμένα κομμάτια κουνουπίδι πάνω σε ένα ταψί με λαδόκολλα ψησίματος. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος ανάμεσα τους για να ψηθούν σωστά. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά στις άκρες.
- Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να σταθούν για 3 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με σως αβοκάντο ή με σως της αρεσκείας σας ή και σκέτα.
Απολαύστε!!!