
Vegan Τάρτα Λαχανικών
Αυτή η vegan συνταγή είναι πραγματικά η τέλεια γρήγορη και εύκολη, αλλά και νόστιμη επιλογή μεσημεριανού γεύματος, δείπνου ή πρωινού!
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος 20 λεπτά
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση:
- 1½ φλιτζάνι Αλεύρι Ολικής Αλέσεως
- ½ κ.γ. Ιταλικά Μπαχαρικά
- ½ φλιτζάνι Ανθρακούχο Νερό
- ¼ φλιτζάνι Ελαιόλαδο
- λίγο Αλάτι, για γεύση
Για την επικάλυψη:
- 1 μεγάλο Λευκό Κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 3 Πιπεριές, κομμένες σε κύβους (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη)
- ½ μικρό Κολοκύθι, κομμένο σε κύβους
- 2-3 Σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 3 φλιτζάνια (100g) Σπανάκι
- 1 κ.γ. Ιταλικά Μπαχαρικά
- 1 χούφτα Κουκουνάρι
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι & Πιπέρι, για γεύση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετήστε το αλεύρι, τα μπαχαρικά και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε το ανθρακούχο νερό και το λάδι και ζυμώστε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη. Αφήστε το στην άκρη.
- Βάλτε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και το σκόρδο και μαγειρέψτε άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε άλλα 3-5 λεπτά μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν και όλα τα υγρά να εξατμιστούν (αυτό είναι σημαντικό αλλιώς η κρούστα σας θα είναι μαλακή).
- Ετοιμάστε ένα ταψί με φύλλο ψησίματος. Χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να απλώσετε ομοιόμορφα τη ζύμη στο ταψί και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε μια ελαφρώς υψηλότερη κρούστα στις πλευρές. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 ° C.
- Τοποθετήστε τα λαχανικά στο ταψί και απλώστε τα ομοιόμορφα πάνω στην επίπεδη ζύμη.
- Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι η βάση σας να είναι τραγανή.
- Όταν είναι έτοιμη η βάση σας βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν προσθέσετε το καβουρδισμένο κουκουνάρι.
- Κόψτε την τάρτα σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
Απολαύστε!