Vegan Πρωτεΐνη από χόρτο

Vegan Πρωτεΐνη από χόρτο

Το χόρτο μπορεί σύντομα να χρησιμοποιηθεί ως πηγή vegan πρωτεΐνης, σύμφωνα με μια ομάδα επιστημόνων του Εθνικού Ινστιτούτου Τροφίμων του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Δανίας (DTU) και του Πανεπιστημίου Aarhus στη Δανία.

Ενώ η ινώδης φύση του χόρτου είναι δύσκολο να χωνευτεί και να μεταβολιστεί από τον άνθρωπο, οι ερευνητές έχουν αναπτύξει μια μέθοδο για την απόσταξη σκόνης πρωτεΐνης από το χόρτο, και ιδιαίτερα από το χόρτο σίκαλης. Η προκύπτουσα σκόνη έχει παρόμοιο προφίλ αμινοξέων με τη σόγια, τα αυγά και τον ορό γάλακτος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες εφαρμογές μόλις οι ερευνητές μειώσουν περαιτέρω τη φυσική πικρή γεύση του.

“Η φιλοδοξία είναι ότι η έρευνα από το Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων μπορεί να κάνει την αξιοποίηση του χόρτου κερδοφόρα. Πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί με φθηνά προϊόντα όπως η σόγια. Θα πρέπει να είναι οικονομικό, να προσφέρει καλή λειτουργικότητα στα τρόφιμα και πρέπει να είναι νόστιμο “, δήλωσε ο Peter Ruhdal Jense, καθηγητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Τροφίμων της DTU, στο FoodnavigatorUSA. “Η ιδέα είναι ότι στο μέλλον θα καταναλώνουμε πολλά προϊόντα με βάση το χόρτο. Ειδικότερα, η αγορά φαίνεται να είναι μεγάλη μεταξύ των νέων καταναλωτών οι οποίοι, ευτυχώς, δίνουν μεγάλη προσοχή στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα”.

Η εμπορευματοποίηση της πρωτεΐνης χορταριού εξαρτάται από την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του νέου συστατικού ως ασφαλούς για ανθρώπινη κατανάλωση, μιας διαδικασίας την οποία οι επιστήμονες σχεδιάζουν να υποστηρίξουν με περαιτέρω έρευνα. “Με αυτό τον τρόπο, το Ινστιτούτο συμβάλλει στην προσέγγιση μας προς μια ριζική αλλαγή στις διατροφικές μας συνήθειες – μακριά από τις ζωικές πρωτεΐνες που έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και προς πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις”, δήλωσε ο Jensen.

«Dismantle Dairy» – Κρυφές κάμερες εκθέτουν την βίαιη Βιομηχανία Γαλακτοκομικών προϊόντων
ΚΑΤΣΙΚΕΣ – ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ – Ζώα μαζικής παραγωγής και σφαγής – Πόσο έξυπνα είναι?

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!