
Vegan Σαλάτα Κόκκινες Φακές, Καρότο, Μυρωδικά, Μπαχαρικά και Σως με Ταχίνι!
Μια γευστικότατη και απολαυστική σαλάτα που παρασκευάζεται σε λίγα μόλις λεπτά!
Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 25 λεπτά
Μερίδες 2
ΥΛΙΚΑ
Για την σαλάτα
- 1 φλιτζάνι Κόκκινες Φακές, ξεπλυμένες
- 4 Καρότα, τριμμένα
- 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- Άνηθο
- 1,5 κ.σ. Γκαράμ Μασάλα μπαχαρικά
- 1 κ.γ Κίτρινο Κάρυ
- 1/2 κ.γ. Κόλιανδρο ξηρό
- 1/2 κ.γ. Τζίντζερ σε σκόνη
- Αλατοπίπερο
Για τη Σως
- 1 κ.σ Ταχίνι ολικής αλέσεως
- 3 κ.σ χυμό Λεμονιού
- 1 – 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και προσθέτουμε αρχικά όλα τα μπαχαρικά ( Γκαράμ Μασάλα, Κίτρινο Κάρυ, Κόλιανδρο ξηρό, Τζίντζερ σε σκόνη). Τα ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε τις κόκκινες φακές και τις σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Προσοχή μην ρίξετε πολύ νερό!
- Τοποθετούμε ένα καπάκι στο τηγάνι και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί. Αφαιρούμε τις φακές όταν έχουν μαλακώσει και έχουν πιει όλο το νερό.
- Όσο βράζουν οι φακές, τοποθετούμε σε ένα μικρο μπολ ταχίνι, λεμόνι και λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει η σως μια ομοιόμορφη, αρκετά ρευστή, υφή.
- Τρίβουμε τα καρότα, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.
- Τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο τις βρασμένες κόκκινες φακές, τα καρότα, τον άνηθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αλατοπίπερο και περιχύνουμε την σως με ταχίνι!
Απολαύστε!!!