Vegan Τάρτα με Σπαράγγια και Αρακά

Vegan Τάρτα Σπαράγγια Αρακά συνταγή πίτα τόφου

Vegan Τάρτα με Σπαράγγια και Αρακά

vegan συνταγή

Vegan Τάρτα με Σπαράγγια και Αρακά. Μία τάρτα, που συνδυάζει την τραγανή βάση με την βελούδινη γέμιση. Μια γευστική και πρωτότυπη συνταγή!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά  – Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 2 ώρες και 15′ – Μερίδες: 4-6

ΥΛΙΚΑ

Για την Ζύμη:

  • 250 g / 2 φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 90 g / 6 κ.σ. ήπιο Λάδι Καρύδας, χωρίς τήξη

Για την Γέμιση:

  • 2 Κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 25 g φρέσκα Φύλλα Βασιλικού
  • 450 g μεταξωτό Τόφου
  • Ξύσμα από 1 Ακέρωτο Λεμόνι + 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
  • 3 κ.σ. Ρεβιθάλευρο
  • 300 g Σπαράγγια
  • 1 φλιτζάνι Αρακά
  • Μάραθο (προαιρετικό)
Vegan Τάρτα Σπαράγγια Αρακά συνταγή πίτα βίγκαν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Ζύμη:

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το αλάτι και το ψιλοκομμένο λάδι καρύδας και το κόβουμε στο αλεύρι με δύο μαχαίρια.
  • Μόλις το μείγμα είναι ομοιόμορφο και δεν έχουν μείνει μεγάλοι σβόλοι (για έλεγχο, κουνάμε ελαφρά το μπολ, θα έρθουν στην επιφάνεια), τρίβουμε τα μικρά κομμάτια λαδιού στο αλεύρι με τα δάχτυλά μας έως ότου δεν υπάρχουν κομμάτια. Τέλος προσθέτουμε περίπου 75 ml / 5 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό και το αναμιγνύουμε στο μείγμα αλευριού.
  • Μπορεί να χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο νερό, αλλά πρέπει να το προσθέσουμε πολύ σταδιακά (κουταλάκι – κουταλάκι) καθώς το πολύ νερό θα κάνει τη ζύμη σκληρή. Για να ελέγξουμε εάν χρειάζεται περισσότερο νερό, βάζουμε μια χούφτα ζύμη στα χέρια μας, αν είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε λίγο περισσότερο νερό, το αναμιγνύουμε και ελέγχουμε ξανά.
  • Μόλις η ζύμη έχει την σωστή σύσταση, τη διαμορφώνουμε γρήγορα σε μια ισοπεδωμένη μπάλα – χειριζόμαστε τη ζύμη όσο το δυνατόν λιγότερο, την τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και την ψύχουμε για 30-60 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την πλάθουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα χαρτιού ψησίματος μέχρι να έχουμε έναν κύκλο, πάχους περίπου 2-3 ​​mm, αρκετά μεγάλο ώστε να καλύψει ολόκληρη το ταψί ψησίματος. Τοποθετούμε τη ζύμη στο ταψί προσεκτικά. Κόβουμε την περίσσεια ζύμη με ένα κοφτερό μαχαίρι ή κυλώντας έναν πλάστη κατά μήκος της άκρης του ταψιού.
  • Τρυπάμε το κάτω μέρος της ζύμης με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία και ψύχουμε την τάρτα στο ψυγείο για επιπλέον περίπου 30 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Τοποθετούμε από πάνω από την τάρτα ένα μεγάλο κομμάτι τσαλακωμένου χαρτιού ψησίματος και το γεμίζουμε με χάντρες ψησίματος.
  • Ψήνουμε τη ζύμη για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το χαρτί και τις χάντρες και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Για την γέμιση:

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά της γέμισης – εκτός από το ρεβιθάλευρο, τα σπαράγγια και τον αρακά – σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να έχουμε μια εξαιρετικά ομαλή υφή. Προσαρμόζουμε τα καρύκευμα στη γεύση. Προσθέτουμε ρεβιθάλευρο και αναμιγνύουμε.

Για το ψήσιμο:

  • Κόβουμε τα σπαράγγια στη μέση κατά μήκος. Γεμίζουμε την προψημένη τάρτα με ένα στρώμα σπαραγγιών και αρακά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση τόφου καλύπτοντας τα σπαράγγια και στρώνοντας την γέμιση με μια σπάτουλα. Μπορούμε είτε να διακοσμήσουμε την τάρτα με σπαράγγια προτού ψηθεί, αλλά δεν θα είναι τόσο ελκυστική στην εμφάνιση. Εάν η εμφάνιση δεν είναι τόσο σημαντική, το κάνουμε. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε τα σπαράγγια σε ένα ζεστό τηγάνι χωριστά και διακοσμήσαμε την τάρτα με τα σπαράγγια ΜΕΤΑ το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε σε φούρνο με αέρα στους 200 ° C (ή στους 220 ° C αν δεν έχει αέρα) για περίπου 35 λεπτά, έως ότου η κορυφή να ροδίσει όμορφα. *Εάν ο φούρνος σας ψήνει άνισα, σας συνιστούμε να περιστρέψετε την τάρτα μετά από 15 λεπτά περίπου.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο την Vegan Τάρτα με Σπαράγγια και Αρακά, διακοσμούμε με τα επιπλέον σπαράγγια και αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει τελείως για να δέσει πλήρως.

Απολαμβάνουμε!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Αποθηκεύστε την στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

15 λόγοι για τους οποίους το να είσαι ή να γίνεις vegan είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσεις την Ημέρα της Γης
Vegan Σούπα Κουνουπίδι και Μανιτάρια

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!