
Vegan Σούπα Μινεστρόνε
vegan συνταγή
Είναι η σούπα μινεστρόνε vegan; Μπορεί να γίνει, με τα σωστά υλικά! Αυτή η vegan σούπα μινεστρόνε είναι πλούσια σε πράσινα λαχανικά (έχει αρακά, κολοκυθάκια και κέιλ, για να αναφέρουμε μερικά!). Αν σας αρέσουν οι ντομάτες, μη διστάσετε να τις προσθέσετε στο μείγμα. Απολαύστε την με τραγανά σπιτικά κρουτόν σκόρδου που επιπλέουν από πάνω και απορροφούν τον γευστικό ζωμό.
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)
ΥΛΙΚΑ
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο Πράσο, μόνο λευκά και ανοιχτοπράσινα μέρη, ξεπλυμένα καλά
- 1 φλιτζάνι Καρότα ψιλοκομμένα
- 3 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
- 3 φλιτζάνια Νερό
- ¾ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- 1 φλιτζάνι Ζυμαρικά ditalini ή άλλα μικρά ζυμαρικά
- 3 μεγάλα Κολοκυθάκια, κομμένα στη μέση και σε λεπτές φέτες
- 1 κονσέρβα Φασόλια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα ή φρέσκα μαγειρεμένα
- 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο φρέσκο Κέιλ ή Σέσκουλα
- 1 φλιτζάνι Αρακά κατεψυγμένο, ξεπαγωμένο
- ½ κ.γ. αλεσμένο Μαύρο Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε πράσο και καρότα. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, 5 με 6 λεπτά. Προσθέτουμε ζωμό, νερό και αλάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε ζυμαρικά και μειώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή.
Μαγειρεύουμε ξεσκέπαστα, ενώ ανακατεύουμε συχνά, για 5 λεπτά. Προσθέτουμε κολοκυθάκια – μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασόλια, το κέιλ, τον αρακά και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθεί το κέιλ, περίπου 2 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σούπα μαζί με σπιτικά κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδια