Vegan Λαχανοντολμάδες με φακόρυζο

Vegan Λαχανοντολμάδες με φακόρυζο συνταγή βίγκαν

Vegan Λαχανοντολμάδες με φακόρυζο

vegan συνταγή

Vegan Λαχανοντολμάδες με γέμιση από ένα γευστικό μείγμα κρεμμυδιών, σκόρδου, φακών και καστανό ρυζιού. Αυτή η βίγκαν συνταγή είναι οικονομική, εξαιρετικά χορταστική και νόστιμη!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά  – Χρόνος Αναμονής: 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 30′ – Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι Καστανό Ρύζι
  • 1 φλιτζάνι Καφέ Φακές
  • ¼ φλιτζάνι Ζωμό Λαχανικών (για σοτάρισμα)
  • 1 μέτριο Κίτρινο Κρεμμύδι, σε κύβους
  • 4 μεσαίες Σκελίδες Σκόρδου, πολτοποιημένο
  • 3 κ.σ. Ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. καρυκεύματα-μπαχαρικά, της αρεσκείας σας
  • 1 κ.σ. Πάπρικα
  • ¼ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ⅛ κ.γ Μαύρο Πιπέρι
  • 1 μεγάλο Κόκκινο Λάχανο (ή πράσινο λάχανο)
Vegan Λαχανοντολμάδες με φακόρυζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μαγειρεύουμε τις φακές και το καστανό ρύζι (ξεχωριστά) σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα αφήνουμε για αργότερα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  • Τοποθετούμε το λάχανο σε μια επίπεδη επιφάνεια έτσι ώστε η πλευρά με το στέλεχος να είναι στην κορυφή. Διαπερνούμε το στέλεχος με ένα πιρούνι και χρησιμοποιούμε ένα μαχαίρι για να κόψουμε γύρω από το στέλεχος. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το μαχαίρι υπό γωνία, ώστε να καταλήξετε με έναν πυρήνα σε σχήμα κώνου. Βγάζουμε το πιρούνι με το στέλεχος.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό. Προσθέτουμε ολόκληρο το κεφάλι του λάχανου στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ή έως ότου τα εξωτερικά φύλλα αρχίσουν να απομακρύνονται. Χρησιμοποιούμε λαβίδες για να ξεφλουδίσουμε προσεκτικά τα εξωτερικά φύλλα μέχρι να έχουμε 10-12 μεγάλα φύλλα. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και να στεγνώσουν σε μια πετσέτα στον πάγκο.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ζωμό λαχανικών μέχρι να είναι μαλακό και ημιδιαφανές. Εάν το τηγάνι στεγνώσει πολύ, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό. Προσθέτουμε τοματοπολτό, σκόρδο, καρυκεύματα, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις μαγειρεμένες φακές και το καστανό ρύζι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά για να βοηθήσει τις γεύσεις να ενωθούν.
  • Απλώνουμε ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος μιας μεγάλης κατσαρόλας.
  • Προσθέτουμε την γέμιση (η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το φύλλο) σε κάθε φύλλο. Διπλώνουμε τις πλευρές και, στη συνέχεια, τυλίγουμε το κάτω μέρος προς τα πάνω. Βάζουμε τη ραφή προς τα κάτω της κατσαρόλας. Θα πρέπει να μπορούμε να κάνουμε 10-12 μεγάλους vegan λαχανοντολμάδες.
  • Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για 1 ώρα.

Απολαμβάνουμε!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Διαλέξτε ένα μεγάλο λάχανο για να έχετε αρκετά μεγάλα φύλλα για να χρησιμοποιήσετε. Τα μικρότερα φύλλα είναι δύσκολο να γεμιστούν και να τυλιχτούν.
  • Αφαιρέστε τον πυρήνα πριν βράσετε το λάχανο, ώστε τα φύλλα να ξεφλουδιστούν εύκολα.
  • Όταν ξεφλουδίζετε τα εξωτερικά φύλλα στο βραστό νερό, θα πρέπει να βγουν αμέσως.
  • Εάν τα φύλλα αρχίσουν να σχίζονται, αφήστε τα να καθίσουν στο βραστό νερό για ένα επιπλέον λεπτό ή δύο λεπτά. Αυτό θα μαλακώσει τα φύλλα λίγο περισσότερο και θα διευκολύνει την αφαίρεσή τους χωρίς σχίσιμο.
  • Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 4-5 ημέρες.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Αλμυρά Τηγανιτά Κέικ Γλυκοπατάτας
15 λόγοι για τους οποίους το να είσαι ή να γίνεις vegan είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσεις την Ημέρα της Γης

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!