Κεσαδίγιας (Quesadillas) με Μανιτάρια Σωτέ και Αβοκάντο

Quesadillas με Μανιτάρια Σωτέ και Αβοκάντο

Quesadillas με Μανιτάρια Σωτέ και Αβοκάντο

Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη βίγκαν συνταγή

Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά

Συνολικός χρόνος 20 λεπτά

Μερίδες 2

ΥΛΙΚΑ

Για τα Μανιτάρια Σωτέ

  • 3 Κρεμμυδάκια Μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 μεσαία Μανιτάρια Portobello, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι

Για τις Quesadillas

  • 1 Αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 2 μεγάλες Τορτίγιες
  • 4 κουταλιές Χούμους
  • Φρέσκια Ρόκα
  • Τριμμένη Πάπρικα ή Μπούκοβο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Μανιτάρια Σωτέ

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν ημιδιαφανή. Περίπου 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών τους.

Για τις Quesadillas

  • Απλώνουμε 2 κουταλιές χούμους στη μία πλευρά της τορτίγιας.
  • Προσθέτουμε τα μισά από τα σοταρισμένα μανιτάρια πάνω από το χούμους και διπλώνουμε την τορτίγια στο μισό.
  • Ψήνουμε και τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι έως ότου κάθε πλευρά κάνει μια ωραία κρούστα με ελαφρώς καψίματα (εναλλακτικά, ψήνουμε σε μια πλακέ τοστιέρα).
  • Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη quesadilla.
  • Αφού ψηθούν, ανοίγουμε για λίγο τις τορτίγιες και προσθέτουμε τις φέτες αβοκάντο και την φρέσκια ρόκα. Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

9 τροφές που μας κάνουν ευτυχισμένους
Σαλάτα Κουσκούς με Ψητά Λαχανικά και Σως Κύμινο-Κόλιανδρο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!