
Quesadillas με Μανιτάρια Σωτέ και Αβοκάντο
Μια πολύ εύκολη, γρήγορη και νόστιμη βίγκαν συνταγή
Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10 λεπτά
Συνολικός χρόνος 20 λεπτά
Μερίδες 2
ΥΛΙΚΑ
Για τα Μανιτάρια Σωτέ
- 3 Κρεμμυδάκια Μικρά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 6 μεσαία Μανιτάρια Portobello, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
- Θαλασσινό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
Για τις Quesadillas
- 1 Αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- 2 μεγάλες Τορτίγιες
- 4 κουταλιές Χούμους
- Φρέσκια Ρόκα
- Τριμμένη Πάπρικα ή Μπούκοβο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα Μανιτάρια Σωτέ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν ημιδιαφανή. Περίπου 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Τέλος, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών τους.
Για τις Quesadillas
- Απλώνουμε 2 κουταλιές χούμους στη μία πλευρά της τορτίγιας.
- Προσθέτουμε τα μισά από τα σοταρισμένα μανιτάρια πάνω από το χούμους και διπλώνουμε την τορτίγια στο μισό.
- Ψήνουμε και τις δύο πλευρές σε ένα τηγάνι έως ότου κάθε πλευρά κάνει μια ωραία κρούστα με ελαφρώς καψίματα (εναλλακτικά, ψήνουμε σε μια πλακέ τοστιέρα).
- Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη quesadilla.
- Αφού ψηθούν, ανοίγουμε για λίγο τις τορτίγιες και προσθέτουμε τις φέτες αβοκάντο και την φρέσκια ρόκα. Απολαμβάνουμε!