Raw Vegan μίνι Cheesecakes με Φράουλα και χωρίς γλουτένη

Raw Vegan μίνι Cheesecakes με Φράουλα - χωρίς γλουτένη - ωμοφαγική συνταγή

Raw Vegan μίνι Cheesecakes με Φράουλα και χωρίς γλουτένη

vegan συνταγή

Ποιος δεν λατρεύει τις φράουλες και ένα δροσερό cheesecake τις ημέρες που το θερμόμετρο ανεβαίνει? Αυτά τα Raw Vegan μίνι Cheesecakes με Φράουλα συνδυάζουν και τα δύο και αποτελούν την τέλεια επιλογή για ένα δροσερό γλυκό!

(ωμοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά  – Χρόνος Αναμονής: 1 -2 ώρες
Μερίδες: 24 μίνι Vegan Cheesecakes

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση:

  • 1 φλιτζάνι Καρύδια ( ή αμύγδαλα / φιστίκια / πεκάν)
  • 6 Χουρμάδες
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη Καρύδα
  • 1/4 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

Για την κρέμα Φράουλας:

  • 1 φλιτζάνι ωμά Κάσιους (μουλιασμένα για 3 ώρες)
  • 1/2 φλιτζάνι Φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 1/4 φλιτζάνι Σιρόπι Αγαύης
  • 1/4 φλιτζάνι Λάδι Καρύδας (λιωμένο)
  • 2 κ.σ. Χυμό Λεμονιού

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/2 φλιτζάνι Φράουλες, λιωμένες
Raw Vegan μίνι Cheesecakes με Φράουλα και χωρίς γλουτένη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την βάση:

  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε το νερό από τους χουρμάδες και τους τοποθετούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά για την βάση.
  • Επεξεργαζόμαστε έως ότου τα καρύδια θρυμματιστούν (ή όποιους από τους άλλους ξηρούς καρπούς έχετε επιλέξει) και η υφή αρχίσει να γίνεται κολλώδης.

Για την κρέμα Φράουλας:

  • Στραγγίζουμε τα κάσιους από το μούλιασμα και τα ξεπλένουμε με νερό. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε σε μπλέντερ υψηλής ταχύτητας μαζί με τις φράουλες, σιρόπι αγαύης, λιωμένο λάδι καρύδας και χυμό λεμονιού. Αναμιγνύουμε μέχρι να έχουμε μια ομαλή υφή κρέμας.
  • Ρίχνουμε τη κρέμα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
  • Καθαρίζουμε το μπλέντερ για να φτιάξουμε τον πουρέ φράουλας για το γαρνίρισμα.

Για το γαρνίρισμα:

  • Προσθέτουμε τις λιωμένες φράουλες σε ένα μπλέντερ και περιστρέφουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ. *Εάν οι φράουλες δεν είναι λιωμένες, τις θερμαίνουμε σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Για τη συναρμολόγηση και γαρνίρισμα των Raw Vegan μίνι Cheesecakes με κρέμα Φράουλα:

  • Απλώνουμε περίπου 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού στο κάτω μέρος κάθε μίνι φόρμας muffin. Πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να καλυφθεί ο πάτος της φόρμας και το πάχος της βάσης να είναι ομοιόμορφο.
  • Ρίχνουμε κρέμα φράουλας πάνω από την συμπιεσμένη βάση. Στη συνέχεια, παίρνουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού πουρέ φράουλας και την τοποθετούμε πάνω από την κρέμα. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας στροβιλίζουμε τα δύο μίγματα για να δημιουργήσουμε το εντυπωσιακό σχέδιο ανάμειξης!
  • Καταψύχουμε τα Raw Vegan μίνι Cheesecakes με κρέμα Φράουλας για 1-2 ώρες έως ότου σταθεροποιηθούν.
  • Τα αφαιρούμε προσεκτικά από τις muffin φόρμες και τα αφήνουμε να ξεπαγώσουν για 10-15 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Απολαμβάνουμε!!!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Συναντώντας τον Γιώργο Κοψιδά – μια συνέντευξη στη φύση με αρκετά «μυστικά»
The Vegan Fairies

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!