Αραβική πίτα με Σπιτικά Φαλάφελ

Αραβική πίτα με Σπιτικά Φαλάφελ συνταγή

Αραβική πίτα με Σπιτικά Φαλάφελ

Μια συνταγή με απλά υλικά, ευκολότερη από ό, τι νομίζετε, πολύ νόστιμη και μπορείτε να την προετοιμάσετε γρηγορότερα από ό, τι εάν παραγγείλετε από έξω!!!

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 6 λεπτά

Μερίδες 8

ΥΛΙΚΑ

  • 800 γρ. Ρεβύθια, βρασμένα ή κονσέρβα

  • 2 Κόκκινα Κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2 σκελίδες Σκόρδου

  • Μαϊντανό, μια μεγάλη χούφτα

  • 2 κ.γ. Κύμινο

  • 2 κ.σ. Κόλιανδρο (φρέσκο ή ξερό)

  • 1 κ.γ. Καυτερή πάστα harissa (προαιρετικό)

  • 4 κ.σ. Αλεύρι

  • Αλάτι και Πιπέρι
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • Αραβικές Πίτες

Για γέμιση πίτας:  ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι, μαρούλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από το λάδι και το αλέυρι) και πολτοποιούμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάθουμε το μείγμα στο σχήμα των φαλάφελ. Συνολικά πρέπει να βγουν γύρω στα 16, άρα θα αναλογούν 2 ανά άτομο
  • Σε τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο σε πολύ δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει. Τοποθετούμε προσεκτικά τα φαλάφελ στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρουμε στις αραβικές πίτες μαζί με ψιλοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, αγγούρι, μαρούλι ή όποιο άλλο λαχανικό της αρεσκείας μας.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Ψευδάργυρος μέσω της Vegan Διατροφής: οφέλη, πηγές, συνιστώμενες ποσότητες
Είναι τα θαλασσινά υγιεινό φαγητό?

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!