
Vegan Σούπα Μπρόκολο και Κάσιους!
Αυτή η vegan μπρόκολο σούπα δεν είναι μόνο συγκρίσιμη με εκδοχές αυτής που χρησιμοποιούν τυρί, είναι πραγματικά πολύ καλύτερη!!!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια Μπρόκολο, κομμένο σε κομματάκια
- 1 Καρότο, τεμαχισμένο σε ροδέλες
- 1 Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι ωμά ανάλατα Κάσιους
- 4 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
- 3/4 κ.γ. Κουρκούμη
- Αλάτι και Πιπέρι (ενισχύει την απορρόφηση της κουρκούμης)
- 1-2 κ.σ. Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μαγειρεύουμε το κρεμμύδι και τα καρότα για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε αλάτι, μαύρο πιπέρι και τη κουρκούμη και ανακατεύουμε καλά. Μαγειρεύουμε για περίπου ακόμα 1 λεπτό ανακατεύοντας τα υλικά στη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τα μπρόκολα και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Τοποθετούμε το κάσιους σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε αρκετό ζωμό σούπας (μόνο υγρό, χωρίς λαχανικά) για να καλύψουμε τα κάσιους. Πολτοποιούμε τα κάσιους προσθέτοντας και άλλο ζωμό σούπας εάν χρειαστεί.
- Προσθέστε το μείγμα κάσιους στη κατσαρόλα με την σούπα και ανακατεύουμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται. Η σούπα μας είναι έτοιμη για να την σερβίρουμε και απολαύσουμε!