
Πράσινες Κρέπες με Αβοκάντο και Λαχανικά
(Vegan – Νηστίσιμες – Gluten Free)
Μερίδες 4 κρέπες
ΥΛΙΚΑ
Για τις Κρέπες
- 100 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) Ρεβυθάλευρο
- 300 ml (1 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας) Νερό
- 1 πρέζα Αλάτι
- 2 χούφτες Μαϊντανό και Βασιλικό (ή όποιο άλλο φρέσκο βότανο της αρεσκείας σας)
- Λάδι καρύδας, για το τηγάνισμα
Για την Γέμιση
- 2 Αβοκάντο (σε φέτες ή αλοιφή)
- 2 κ.σ. Vegan Πέστο
- Μαρούλι ή Σπανάκι, καλά πλυμένο, στεγνωμένο, κομμένο ή χωρισμένο σε φυλλαράκια
- Λάχανο, ψιλοκομμένο
- Ντοματίνια, ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το ρεβυθάλευρο, το νερό, το αλάτι και τα βότανα σε ένα μπλέντερ. Αφήνουμε να ξεκουραστεί το μείγμα για περίπου 1 ώρα (ή μέχρι 48 ώρες σε σφραγισμένο βάζο στο ψυγείο).
- Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε ένα λεπτό στρώμα ζύμης, περιστρέφουμε το τηγάνι και βεβαιωνόμαστε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη η ζύμη. Περιμένουμε 30-60 δευτερόλεπτα για να στερεοποιηθεί η ζύμη της κρέπας και να αρχίσουν να εμφανίζονται φυσαλίδες.
- Ελέγχουμε προσεκτικά τις άκρες ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει και στη συνέχεια ανασηκώνουμε την κρέπα και την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός πιάτου.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες vegan κρέπες.
- Προσθέτουμε την γέμιση και απολαμβάνουμε!
