Συνταγή Raw Vegan Μελομακάρονα (Ωμοφαγικά Vegan Μελομακάρονα)
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης 15 λεπτά
για 10 Raw Vegan Μελομακάρονα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ με νερό τους χουρμάδες και τους αφήνουμε για 30 λεπτά να μουλιάσουν.
- Σε ένα μούλτι βάζουμε τη βρώμη και την καρυδόψιχα και χτυπάμε για λίγο μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Στραγγίζουμε καλά τους χουρμάδες και τους ρίχνουμε στο μούλτι μαζί με το σιρόπι αγαύης και την κανέλα. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό από τα πορτοκάλια μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν και να ομογενοποιηθούν.
- Πλάθουμε με τα χέρια τα μελομακάρονα και τα αλευρώνουμε στο αλεύρι αμυγδάλου μέχρι να πάρουν μια σχετικά στερεή μορφή και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Μόλις είναι όλα έτοιμα τοποθετημένα, στάζουμε σιρόπι αγαύης και πασπαλίζουμε με κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μπορούμε να σερβίρουμε αμέσως τα Raw Vegan Μελομακάρονα μας, αν και προτείνουμε να τα αφήσετε για λίγο στο ψυγείο για ακόμα καλύτερη υφή και ένωση των γεύσεων.
Καλές Γιορτές!
Δείτε επίσης την συνταγή για Raw Vegan Κουραμπιέδες (Ωμοφαγικούς Vegan Κουραμπιέδες)