Smoothie Μήλο Μπανάνα Κανέλα μια πραγματικά γευστική και δυναμωτική απόλαυση!

Ποσότητα: 1 μερίδα
ΥΛΙΚΑ
- 1 1/2 με 2 ώριμες μπανάνες σε φέτες
- 1 μήλο, ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσια
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλιά βούτυρο αμυγδάλου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- πρέζα σκόνης μοσχοκάρυδου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμείξτε όλα τα υλικά στο μίξερ για 1-2 λεπτά ή μέχρι να έχετε μια ωραία κρεμώδη υφή. Μπορείτε να σερβίρετε με κανέλα, σπόρους chia και τριμμένο καρύδι. Καλή απόλαυση!
Θρεπτική Αξία Smoothie
Μπανάνες

Ένα από τα πλέον θρεπτικά φρούτα, αφού περιέχει σχεδόν τα πάντα: ίνες, αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνες Β χρήσιμες για τον μεταβολισμό, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φώσφορο. Ο παχύς φλοιός καθιστά τον καρπό απολύτως καθαρό και ασφαλή. Είναι πιο ωφέλιμες όταν έχουν ωριμάσει.
Μήλα

Περιέχουν ίνες, βιοτίνη, μηλικό οξύ, βιταμίνη C, ασβέστιο και φυτοχημικά στοιχεία, κυρίως η κερκετίνη, που τα καθιστούν ένα από τα πλέον ωφέλιμα για τη διατροφή φρούτα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο πλύσιμο, εξαιτίας των καρκινογόνων υπολειμμάτων από τα φυτοφάρμακα.
Γάλα αμυγδάλου

Το χωρίς προσθήκη ζάχαρης γάλα αμυγδάλου είναι η χαμηλότερη σε θερμίδες επιλογή στην αγορά φυτικών γαλάτων με μόλις 30 θερμίδες ανά φλιτζάνι αλλά στερείται πρωτεΐνης με μόνο 1 γραμμάριο ανά φλιτζάνι. Τα περισσότερα εμπλουτίζονται με ασβέστιο, κάλιο και βιταμίνες Α, D και Ε.
Κανέλα

Η κανέλα είναι μια εξαιρετική πηγή μαγγανίου και φυτικών ινών και μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου. Οι μοναδικές θεραπευτικές ιδιότητες της κανέλας προέρχονται από τρεις βασικούς τύπους συστατικών στα αιθέρια έλαια που βρίσκονται στο φλοιό της. Αυτά τα έλαια περιέχουν δραστικά συστατικά που ονομάζονται κινναμαλδεΰδη, οξικός κινναμυλεστέρας και κινναμυλική αλκοόλη, καθώς και ένα ευρύ φάσμα άλλων πτητικών ουσιών. Έχει αντιμικροβιακή δράση, βοηθά στην καταπολέμηση των θρομβώσεων και στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, βελτιώνει την υγεία του παχέος εντέρου και προστατεύει από την καρδιακή νόσο.
Μοσχοκάρυδο

Πλούσιο σε πολλές ζωτικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, βιταμίνη Α και πολλά αντιοξειδωτικά όπως β-καροτένιο και κρυπτοξανθίνη που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία. Το μοσχοκάρυδο έχει ευεργετικά αποτελέσματα για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητάς του να ανακουφίζει τον πόνο, να καταπραΰνει τη δυσπεψία, να ενισχύει τη γνωστική λειτουργία, να αποτοξινώνει το σώμα, να ενισχύει την υγεία του δέρματος, να ανακουφίζει από τις στοματικές συνθήκες, να μειώνει την αϋπνία, να αυξάνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να προλαμβάνει τη λευχαιμία.
Βούτυρο αμυγδάλου

Το βούτυρο αμυγδάλου είναι μια καλή πηγή υγιεινών μονοακόρεστων λιπαρών που χρειάζεται το σώμα μας. Αυτά τα λίπη σχετίζονται με τη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Η κατανάλωση αμυγδάλων προσφέρει αντιοξειδωτική δράση από τη βιταμίνη Ε και βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης.