
Ένα πιάτο εμπνευσμένο από την μεξικάνικη κουζίνα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καυτερή σάλτσα για έξτρα πικάντικη γεύση!
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης 40 λεπτά
Συνολικός χρόνος 45 λεπτά
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
Για τις Γλυκοπατάτες
- 2 μεγάλες Γλυκοπατάτες
- 1/4 φλιτζάνι Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι Κόκκινη Πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο Καλαμπόκι
- 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο Κινόα (quinoa)
- 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα Μαύρα Φασόλια
- 1 κ.σ. σκόνη Τσίλι
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη Κύμινο
- 1/2 κ.γ. Καπνιστή Πάπρικα
Για το Σερβίρισμα
- 1 Αβοκάντο, πουρέ
- 1 κ.γ. Ταχίνι
- 1 Λεμόνι, χυμό
- Αλάτι
- Ψιλοκομμένο Μαϊντανό ή Κόλιανδρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα φύλλο ψησίματος και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ, θερμαίνουμε το λάδι σε ενα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη quinoa, τα μαύρα φασόλια και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ταχίνι με το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
- Όταν οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε κόβοντας τις γλυκοπατάτες στη μέση και τοποθετώντας το μείγμα γέμισης πάνω από κάθε γλυκοπατάτα μαζί και με το πουρέ αβοκάντο που έχουμε ετοιμάσει.
- Περιχύνουμε με το ταχίνι-λεμόνι dressing και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή κόλιανδρο. Απολαμβάνουμε!