Γλυκοπατάτες με Μαύρα Φασόλια και dressing Ταχινιού

Γλυκοπατάτες με Μαύρα Φασόλια και dressing Ταχινιού

Ένα πιάτο εμπνευσμένο από την μεξικάνικη κουζίνα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε καυτερή σάλτσα για έξτρα πικάντικη γεύση!

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος εκτέλεσης 40 λεπτά

Συνολικός χρόνος 45 λεπτά

Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

Για τις Γλυκοπατάτες

  • 2 μεγάλες Γλυκοπατάτες
  • 1/4 φλιτζάνι  Κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι Κόκκινη Πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένο Καλαμπόκι
  • 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένο Κινόα (quinoa)
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα Μαύρα Φασόλια
  • 1 κ.σ. σκόνη Τσίλι
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόνη Κύμινο
  • 1/2 κ.γ. Καπνιστή Πάπρικα

Για το Σερβίρισμα

  • 1 Αβοκάντο, πουρέ
  • 1 κ.γ. Ταχίνι
  • 1 Λεμόνι, χυμό
  • Αλάτι
  • Ψιλοκομμένο Μαϊντανό ή Κόλιανδρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα φύλλο ψησίματος και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις βάζουμε να ψηθούν στο φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, θερμαίνουμε το λάδι σε ενα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη quinoa, τα μαύρα φασόλια και τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 με 3 λεπτά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ταχίνι με το χυμό λεμονιού και το αλάτι.
  • Όταν οι γλυκοπατάτες είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Σερβίρουμε κόβοντας τις γλυκοπατάτες στη μέση και τοποθετώντας το μείγμα γέμισης πάνω από κάθε γλυκοπατάτα μαζί και με το πουρέ αβοκάντο που έχουμε ετοιμάσει.
  • Περιχύνουμε με το ταχίνι-λεμόνι dressing και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ή κόλιανδρο. Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

ΛΕΥΚΑ και ΚΑΦΕ ΦΡΟΥΤΑ και ΛΑΧΑΝΙΚΑ οφέλη για την υγεία και το ανοσοποιητικό
Ακτινίδιο – το απόλυτο superfood!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!