Vegan Ρολό Φακής με επικάλυψη σάλτσα BBQ

Vegan ρολό φακής με επικάλυψη σάλτσα BBQ

Vegan ρολό φακής με επικάλυψη σάλτσα BBQ

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 75 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 25′ – Μερίδες: 5-7

ΥΛΙΚΑ

  • ¾ φλιτζάνι Φακές, καφέ ή πράσινες
  • 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
  • 1 κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 Καρότο, σε ροδέλες
  • 1 μίσχο Σέλινο, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι Βρώμη
  • ½ φλιτζάνι Καρύδια Πεκάν, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. Λιναρόσπορο, αλεσμένο
  • 2 κ.σ. Σόγια
  • 1 κ.σ. Μαϊντανό, φρέσκο
  • 1 κ.γ. Θυμάρι, αποξηραμένο
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι
  • 2 κ.σ. Σάλτσα Μπάρμπεκιου *
Vegan ρολό φακής με επικάλυψη σάλτσα BBQ συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Πλένουμε τις φακές κάτω από τρεχούμενο νερό και μετά τις προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 2 φλιτζάνια από ζωμό λαχανικών. Αφού πάρει βράση, μειώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν οι φακές. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ένα κουτάλι λάδι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα προσθέτουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
  • Στον επεξεργαστή τροφίμων προσθέτουμε επίσης τις μαγειρεμένες φακές, 1 φλιτζάνι βρώμη, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν, 2 κ.σ. σκόνη λιναρόσπορου , 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό, 1 κ.γ. θυμάρι, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
  • Αλέθουμε τα συστατικά μέχρι να αρχίσει να κολλάει το μείγμα. (Μην το παρακάνετε, δεν θέλετε πατέ, αλλά να έχετε μερικά ολόκληρα κομμάτια λαχανικών και φακών στο μείγμα).

Ψήσιμο ρολό φακής

  • Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα, πιέζοντας το μείγμα για να πάρει το σχήμα της φόρμας.
  • Επαλείφουμε το ρολό φακής με περίπου 1 κ.σ. σάλτσα BBQ και μεταφέρουμε τη φόρμα στο φούρνο.
  • Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, επαλείφοντας για άλλη μια φορά το ρολό φακής στη μέση της διαδικασίας ψησίματος.
  • Μόλις ψηθεί, αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά. Αυτό θα βοηθήσει το ρολό φακής να διατηρήσει το σχήμα του. Στη συνέχεια, το σηκώνουμε από τη φόρμα με το χαρτί ψησίματος και σερβίρουμε ζεστό.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

Σημείωση

Σάλτσα BBQ, είναι βασικά μια καρυκευμένη μορφή κέτσαπ. Τα κύρια συστατικά που θα κάνουν τη σάλτσα μπάρμπεκιου μη-vegan είναι το μέλι και το Worcestershire. Για αυτό ελέγξτε τα συστατικά και βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει αυτά τα δύο.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Σούπα Αρακά
Vegan Πανακότα Κρέμα Καρύδας με μαρμελάδα φράουλας

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!