Vegan Τάρτα Λεμονιού με Κρούστα Μπισκότων Βρώμης

Vegan Τάρτα Λεμονιού με Κρούστα Μπισκότων Βρώμης λεμονόπιτα συνταγή

Vegan Τάρτα Λεμονιού με Κρούστα Μπισκότων Βρώμης

vegan συνταγή

Vegan Τάρτα Λεμονιού με Κρούστα Μπισκότων Βρώμης χωρίς λιπαρά και χωρίς γλουτένη! Αυτή η εύκολη σπιτική vegan λεμονόπιτα είναι ένα υπέροχο και δροσερό γλυκό!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 12 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 42′ – Μερίδες: 8

ΥΛΙΚΑ

Για την Κρούστα Μπισκότων Βρώμης:

  • 1/2 φλιτζάνι Bρώμη χωρίς γλουτένη (εάν είναι απαραίτητο)
  • 1/2 φλιτζάνι Αλεύρι Ολικής Άλεσης
  • 1/4 κ.γ. Μαγειρική Σόδα
  • 1/4 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1/4 κ.γ. Βανίλια
  • 1/4 φλιτζάνι Μαύρη Ζάχαρη
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη Καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι Σάλτσα Μήλου

Για τη Γέμιση:

  • 1 1/2 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι + 1 κ.σ. Άμυλο Αραβοσίτου
  • 1/4 κ.γ. Αλάτι
  • 1 1/4 φλιτζάνι Νερό
  • 1 φλιτζάνι Γάλα Σόγιας
  • 3/4 φλιτζάνι Χυμό Λεμονιού
  • Ξύσμα από 2 Λεμόνια (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
Vegan Τάρτα Λεμονιού Κρούστα Μπισκότων Βρώμης λεμονόπιτα συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την Κρούστα Μπισκότων Βρώμης:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C. Αλείφουμε με λάδι ελαφρά ένα γυάλινο στρογγυλό πυρέξ των 23 εκατοστών.
  • Βάζουμε τη βρώμη σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ και επεξεργαζόμαστε μέχρι να αλεσθεί καλά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη σάλτσα μήλου. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ταψί και ξεκινώντας από το κέντρο, το στρώνουμε και το πιέζουμε με βρεγμένα δάχτυλα μέχρι να καλύψει ομοιόμορφα το κάτω μέρος και να επεκταθεί στις πλευρές του πυρέξ όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Την βάζουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά, μέχρι να είναι τραγανή αλλά όχι υπερβολικά σκληρή. Την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πριν προσθέσουμε σε αυτή την γέμιση.

Για τη γέμιση της Vegan Λεμονόπιτας:

  • Συνδυάζουμε ζάχαρη, άμυλο αραβοσίτου και αλάτι σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το νερό και το γάλα σόγιας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αργά το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Ρίχνουμε την γέμιση στην κρύα κρούστα μπισκότων βρώμης, που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
  • Ψύχουμε την Vegan Τάρτα Λεμονιού μέχρι να στερεοποιηθεί.
  • Μπορεί να σερβιριστεί μαζί με vegan σαντιγί.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Τι είναι η βιολογική Veganic γεωργία και κηπουρική?
Vegan Τυρί – τι περιέχουν τα φυτικά τυριά και είναι υγιεινά?

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!