
Vegan σνακ με σως Παντζαριού και Αβοκάντο. Ένα θρεπτικό και γευστικό σνακ!
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μερίδες 6-8
ΥΛΙΚΑ
- 3 φλιτζάνια βρασμένα Ρεβύθια (περίπου 1½ φλιτζάνι ξηρά)
- 250 γρ. βρασμένα Παντζάρια, ξεφλουδισμένα και σε κομμάτια
- 1-2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. Ταχίνι
- 1 κ.γ Κύμινο
- 2 κ.σ. παρθένο Ελαιόλαδο
- 4-5 κ.σ. χυμό Λεμονιού
- Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι
- Φύλλα Ρόκας (προαιρετικά)
- Μαύρο και Άσπρο σουσάμι, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- 1 Αβοκάντο, σε φέτες
- 10 Ντοματίνια σε ροδέλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετήστε σε ένα μπλέντερ πρώτα τον χυμό λεμονιού, το λάδι και το ταχίνι. Στη συνέχεια τοποθετήστε τα βρασμένα ρεβύθια, τα βρασμένα παντζάρια, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά μέχρι να αποκτήσει μια κρεμώδη υφή το μείγμα. Ανακατέψτε καλά τα πλαϊνά σημεία του μπλέντερ για να μην έχουν μείνει κομμάτια μη αλεσμένα σωστά.
- Αλείψτε το μείγμα παντζαριού σε φέτες ψωμί, τοποθετήστε τις φέτες αβοκάντο, τα ντοματίνια, τα φύλλα ρόκας και πασπαλίστε με το μαύρο και άσπρο σουσάμι.