
Vegan Πανακότα Κρέμα Καρύδας με μαρμελάδα φράουλας
Μια υπέροχη συνταγή Vegan Πανακότα Κρέμα Καρύδας (Panna Cotta) με μαρμελάδα φράουλας που είναι εξαιρετικά εύκολη να φτιαχτεί σε μόλις 20 λεπτά και έχει υπέροχη γεύση!
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20′ – Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
Για την Vegan Πανακότα Κρέμα Καρύδας:
- Γάλα Καρύδας, 1 κονσέρβα
- 2 κ.σ. πάστα Βανίλια
- 2 κ.σ. Ζάχαρη
- ½ κ.γ. Αγάρ Αγάρ
Για την Μαρμελάδα Φράουλας:
- 1 φλιτζάνι Φράουλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
- 1 κ.γ. Ζάχαρη Άχνη
- 1 κ.γ. ξύσμα Λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την Vegan Πανακότα Κρέμα Καρύδας:
- Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κονσέρβα γάλα καρύδας, 2 κ.σ. πάστα βανίλια, 2 κ.σ. ζάχαρη και μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη άγαρ αγάρ.
- Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 3 λεπτά ενώ χτυπάμε ελαφρά, έως ότου τα συστατικά διαλυθούν εντελώς και το γάλα αρχίσει να δένει.
- Ρίχνουμε το καυτό μείγμα σε ανθεκτικά στη θερμότητα φορμάκια και αφήνουμε να κρυώσουν στον πάγκο.
- Όταν η vegan πανακότα κρέμα καρύδας αρχίζει να στερεοποιείται, καλύπτουμε τα φορμάκια και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες ή ολονυχτίς.
Για την Μαρμελάδα Φράουλας:
- Κόβουμε σε κομματάκια 1 φλιτζάνι φράουλες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ή κατεψυγμένες και ξεπαγωμένες). Προσθέτουμε 1 κ.γ. ζάχαρη άχνη και μισό κουταλάκι του γλυκού ξύσμα φλούδας λεμονιού. Τις πιέζουμε με ένα πιρούνι και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν 10 λεπτά, έτσι οι φράουλες να απελευθερώσουν το χυμό τους.
- Αφαιρούμε την vegan πανακότα κρέμα καρύδας από το ψυγείο και σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλας από πάνω και λίγο ακόμα ξύσμα φλούδας λεμονιού.
Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!