Vegan Μακαρόνια Καρμπονάρα με κρέμα κάσιους και vegan “μπέικον”

Vegan Μακαρόνια Καρμπονάρα συνταγή vegan μπέικον

Vegan Μακαρόνια Καρμπονάρα με κρέμα κάσιους και vegan “μπέικον”

 Χρόνος Προετοιμασίας  10 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος  10 λεπτά

Μερίδες 2-3

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. Σπαγγέτι
  • Φρέσκο Μαϊντανό για σερβίρισμα

Σάλτσα Καρμπονάρα:

  • 1 φλιτζάνι ωμά Κάσιους, μουλιασμένα για τουλάχιστον 4 ώρες
  • 1 φλιτζάνι Φυτικό Γάλα
  • 3 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • 3-4 σκελίδες Σκόρδο
  • 2 κ.σ. Καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. χυμό Λεμονιού
  • ½ κ.γ. Αλάτι
  • ½ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι

Vegan «Μπέικον»:

  • 2 Φύλλα Ρυζιού
  • 1 κ.γ. Ελαιόλαδο
  • 1,5 κ.σ Σόγια
  • 2 κ.σ. ζεστό Νερό
  • 2 κ.σ. Διατροφική Μαγιά
  • ½ κ.γ. σιρόπι Σφένδαμου ή Αγαύης
  • ½ κ.γ. Καπνιστή Πάπρικα
  • Λίγο Πιπέρι και Σκόνη Σκόρδου
Vegan Μακαρόνια Καρμπονάρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Μαγειρεύουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Αρχικά φτιάχνουμε το vegan μπέικον από φύλλα ρυζιού. Τοποθετούμε τα δύο φύλλα ρυζιού, το ένα πάνω από το άλλο, και κόβουμε τα σε λωρίδες με ψαλίδι κουζίνας. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 ° C.
  • Ετοιμάζουμε ένα μπολ με ζεστό νερό και το τοποθετούμε δίπλα στο μπολ με το μείγμα μαρινάδας. Πέρνουμε δύο λωρίδες φύλλων ρυζιού, τις πιέζουμε μεταξύ τους και τις βουτάμε στο ζεστό νερό μέχρι να γίνουν ελαφρώς μαλακές. Στη συνέχεια, βυθίζουμε τη διπλή λωρίδα στη μαρινάδα και τη τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα ρυζιού. Χρησιμοποιούμε ένα πινέλο μαγειρικής για να προσθέσουμε το υπόλοιπο μαρινάρισμα σε κάθε λωρίδα.
  • Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για 5-7 λεπτά. Φροντίζουμε να ελέγχουμε τακτικά τα μαριναρισμένα φύλλα καθώς καίγονται πολύ γρήγορα. Μόλις γίνουν τραγανά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Φτιάχνουμε τη σάλτσα καρμπονάρας προσθέτοντας απλά όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων και περιστρέφουμε μέχρι να γίνει ομαλή και κρεμώδης η σάλτσα μας.
  • Μόλις τα ζυμαρικά είναι al dente, στραγγίζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν καλά τα ζυμαρικά.
  • Σερβίρουμε με κομματάκια από το vegan μπέικον και το ψιλοκομμένο μαϊντανό. Απολαμβάνουμε!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Κεφτεδάκια σε Κόκκινη Σάλτσα με Βασιλικό
Μπουκιές Ενέργειας με Superfoods

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!