Vegan κρεμώδης Σούπα με Μαρούλι

Vegan κρεμώδης σούπα με Μαρούλι Συνταγή Βίγκαν

Vegan κρεμώδης Σούπα με Μαρούλι

vegan συνταγή

Παρά την ήπια γεύση του, το μαρούλι κάνει μια νόστιμη και φρέσκια σε γεύση σούπα. Μικρή ποσότητα μαϊντανού δίνει το έξτρα πράσινο χρώμα της Vegan κρεμώδης Σούπα με Μαρούλι.

Το μαρούλι δεν είναι καλό μόνο για σαλάτες. Φτιάχνει επίσης εκπληκτικά νόστιμη σούπα. Εύκολη και γρήγορη, αυτή η μεταξένια λεία σούπα μαρουλιού είναι κρεμώδης (αν και δεν έχει κρέμα) και μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή και κρύα.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25′ – Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κ.σ. (15g) Λάδι Καρύδας
  • 1 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους (δείτε τη σημείωση 2)
  • 4 μέτριες σκελίδες Σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 2 φλιτζάνια (475ml) σπιτικό Ζωμό Λαχανικών, συν περισσότερα αν χρειαστεί
  • 225 γραμμάρια Μαρούλι, κόψιμο πυρήνα και ρίζας, φύλλα κομμένα στη μέση αν είναι μεγάλα (δείτε τη σημείωση 1)
  • 1/4 φλιτζάνι (1 μικρή χούφτα) φύλλα Μαϊντανού
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Φρέσκο ​​χυμό λεμονιού, για γεύση
  • Ραπανάκι σε λεπτές φέτες, φύτρες και παρθένο ελαιόλαδο, για γαρνίρισμα (δείτε τη σημείωση 3)
Vegan κρεμώδης σούπα με Μαρούλι Συνταγή_Βίγκαν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ζωμό λαχανικών, αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε μαρούλι και μαϊντανό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν, 1 με 2 λεπτά.
  • Δουλεύοντας σε παρτίδες εάν είναι απαραίτητο, μεταφέρουμε το ζωμό και τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε, ξεκινώντας από τη χαμηλότερη ταχύτητα και αυξάνοντας στην υψηλή, περίπου 3 λεπτά. Θέλουμε η σούπα μαρουλιού να έχει μια πολύ λεία υφή. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή, αραιώνουμε όσο χρειάζεται με επιπλέον ζωμό.

Για το σερβίρισμα της Vegan κρεμώδης Σούπα με Μαρούλι

  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μόνο ένα άγγιγμα χυμού λεμονιού για να δυναμώσει η γεύση (προσθέστε το πολύ φειδωλά για να αποφύγετε την ξινή σούπα).
  • Γαρνίρουμε με ραπανάκι (ή άλλη γαρνιτούρα) και σερβίρουμε τη σούπα μαρούλι ζεστή ή κρύα.

Σημειώσεις:

  1. Αυτή η συνταγή λειτουργεί με πολλές ποικιλίες μαρουλιού. Θα σας συμβουλεύαμε να αποφύγετε το iceberg λόγω της ακραίας έλλειψης γεύσης.
  2. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ασκαλώνια ή πράσα στη θέση ή σε συνδυασμό με το κρεμμύδι.
  3. Μη διστάσετε να αλλάξετε τη γαρνιτούρα ανάλογα με το τι είναι διαθέσιμο. Φέτες από τραγανά μανιτάρια και ντοματίνια ταιριάζουν επίσης.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Πράσινα Φαλάφελ με σάλτσα Ταχίνι
Vegan Φρικασέ με Μανιτάρια

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!