
Ελληνική Σαλάτα με Κεμπάπ Σόγιας
Γευστική και Χορταστική vegan παραλλαγή της Ελληνικής Σαλάτας!
Vegan Συνταγή, Χωρίς Γλουτένη
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 25 λεπτά
Μερίδες 2
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. Κεμπάπ Σόγιας
- 2 κ.σ. Μείγμα Μπαχαρικών για κρέας
- Ελαιόλαδο
- 2 Ντομάτες
- ½ Πράσινη Πιπεριά
- 3 Αγγουράκια
- 1 κ.σ. Κάπαρη
- 1 ώριμο Αβοκάντο
- Θαλασσινό Αλάτι
- Μαύρο Πιπέρι
- ½ κ.γ. Ξύδι (προαιρετικό)
- Φύλλα Βασιλικού (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προετοιμάζουμε το κεμπάπ σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, προσθέτουμε τα κομμάτια κεμπάπ σόγιας. Σοτάρουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών, θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να τηγανιστούν για ένα λεπτό περίπου ακόμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά, κάπαρη, φύλλα βασιλικού, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και ξύδι. Ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε το κομμένο αβοκάντο και το κεμπάπ σόγιας και απολαμβάνουμε!
