Vegan Cheesecake με Αμύγδαλα, Χουρμάδες και Κρέμα Κάσιους

Vegan Cheesecake με καβουρδισμένα αμύγδαλα, χουρμάδες και κρέμα κάσιους

Vegan Cheesecake με Αμύγδαλα, Χουρμάδες και Κρέμα Κάσιους

Μια υγιεινή vegan συνταγή “cheesecake” που θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας επιδόρπιο!

Χρόνος προετοιμασίας 4 ώρες

Χρόνος κατάψυξης 8 ώρες

Μερίδες 16

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση:

  • 10 Χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
  • 2 φλιτζάνια | 300 γρ. ξεφλουδισμένα Αμύγδαλα

Για την επίστρωση χουρμάδων:

  • 15 Χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
  • 2 κ.σ. βούτυρο Αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. λιωμένο Λάδι Καρύδας
  • 2 κ.σ. Γάλα Αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. Αλάτι 
  • 1/3 φλιτζάνι | 35 γρ. Νιφάδες Αμυγδάλου (για στρώσεις)

Για την κρέμα από κάσιους:

  • 3 φλιτζάνια | 400 γρ. Ακατέργαστα Κάσιους, εμποτισμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ή για τουλάχιστον 4 ώρες)
  • 1 φλιτζάνι | 250 ml. Γάλα Αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι | 125 ml. λιωμένο Λάδι Καρύδας
  • 3/4 φλιτζάνι | 180 ml. Σιρόπι Βύνης Ρυζιού
  • 1/4 φλιτζάνι | 70 γρ. Βούτυρο Αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. πάστα Βανίλιας ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. Κανέλα
Vegan Cheesecake με καβουρδισμένα αμύγδαλα, χουρμάδες και κρέμα κάσιους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη βάση:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 150ºC.
  • Απλώστε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 20 λεπτά (ή μέχρι να γίνουν χρυσοκαφέ).
  • Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.
  • Βάλτε τα αμύγδαλα και τους χουρμάδες στο μπλέντερ σας και ανακατέψτε για περίπου 30 δευτερόλεπτα, έως ότου μετατραπούν σε ένα κολλώδες μείγμα.
  • Βγάλτε ένα 1/4 φλιτζάνι αυτού του μείγματος και φυλάξτε το για γαρνιτούρα.
  • Καλύψτε με φύλλο ψησίματος, ένα τετράγωνο σκεύος περίπου 20 εκατοστών (ή ένα στρογγυλό σκεύος 23 εκατοστών).
  • Ρίξτε το μείγμα μέσα στο σκεύος σας και πιέστε με τα χέρια σας ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα.

Για την επίστρωση χουρμάδων:

  • Βυθίστε τους χουρμάδες σε ζεστό (αλλά όχι βραστό) νερό για 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια πιέστε με τα χέρια σας τους χουρμάδες ώστε να στραγγίσουν καλά.
  • Βάλτε τους χουρμάδες στο μπλέντερ σας μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσουν εντελώς οι χουρμάδες και το μείγμα σας να είναι λείο.
  • Ρίξτε το μείγμα πάνω στη βάση του cheesecake και απλώστε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
  • Πασπαλίστε τις φέτες αμυγδάλου πάνω από τη στρώση αυτή και τοποθετήστε το σκεύος στην κατάψυξη για λίγα λεπτά, όσο θα δουλεύετε την κρέμα σας.

Για την κρέμα από κάσιους:

  • Ξεπλύνετε και στραγγίστε τα κάσιους που έχετε μουλιάσει στο νερό.
  • Βάλτε τα στο μπλέντερ και ανακατέψτε για μερικά λεπτά, σταματώντας μερικές φορές για να ξύσετε τις πλευρές του μπολ. Ανακατέψτε μέχρι τα κάσιους να μετατραπούν σε μία λεία πάστα.
  • Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα πλούσιο κρεμώδες μείγμα.
  • Αφαιρέστε το cheesecake από την κατάψυξη και ρίξτε την κρέμα στο σκεύος. Ανακινήστε απαλά για να κάτσει ομοιόμορφα η κρέμα και αφαιρέστε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  • Τοποθετήστε το cheesecake στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8 ώρες πριν σερβίρετε.

Για το σερβίρισμα:

  • Αφαιρέστε το cheesecake από την κατάψυξη και κόψτε αμέσως όσα κομμάτια θέλετε.
  • Αφήστε τα κομμάτια να ξεπαγώσουν για 20 λεπτά, πασπαλίστε με λίγο από το μείγμα αμυγδάλου και μερικές φέτες αμυγδάλου αν θέλετε. Απολαύστε!

Σερβίρετε μαζί με :

Ψητές Πατάτες με δεντρολίβανο και σως σκόρδο-λεμόνι
Φασολάκια με κόκκινο λάχανο και ξηρούς καρπούς
Γίγαντες με φασκόμηλο και τριμμένα αμύγδαλα

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Σουβλάκια με Αγιολί Σως
Vegan Κολοκυθοκεφτέδες με sour cream Άνηθου

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!