
Πεπόνι Spritzer με κεράσια
Ελαφρύ και δροσιστικό καλοκαιρινό spritzer φτιαγμένο με φρέσκο πεπόνι και 3 απλά υλικά.
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής 1-2 ώρες
Ποσότητα: 4 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
Παγάκια Πεπόνι
- ½ μεσαίο Πεπόνι, κομμένα σε κύβους
Χυμός Πεπόνι
- 2 φλιτζάνια Πεπόνι, κομμένο σε κομμάτια
- Σόδα ή ανθρακούχο νερό
- 2 κ.σ. χυμό Λάιμ
- 2 κ.σ. Μαύρη Ζάχαρη (ή ζάχαρη καρύδας ή στέβια)
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- Κεράσια ή Μούρα
- Φέτες αγγούρι ή λάιμ
- Μέντα
- Vegan Αλκοόλ της επιλογής σας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα παγάκια πεπόνι
- Κόβουμε ένα πεπόνι στο μισό και βγάζουμε τους σπόρους. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόβουμε το πεπόνι σε κομμάτια όσο τα παγάκια.
- Τα τακτοποιούμε σε ένα αντοκολλητικό χαρτί ψησίματος και τα καταψύχουμε για 1-2 ώρες, ή μέχρι να σφίξουν (όπως τα παγάκια).
Για το χυμό πεπόνι
- Εν τω μεταξύ, αφαιρούμε τους σπόρους από το υπόλοιπο μισό του πεπονιού και τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα μεγάλο βάζο.
- Προσθέτουμε χυμό λάιμ και μαύρη ζάχαρη (ή stevia) και με ένα αναδευτήρα τύπου caipirinha (ή κάτι με επίπεδη άκρη) πιέζουμε τα κομμάτια μέχρι να γίνουν πουρές.
- Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι λεπτού πλέγματος πάνω σε ένα μπολ ανάμιξης και προσθέτουμε τον πουρέ. Στη συνέχεια πιέζουμε μέχρι να βγει όλος ο χυμός. Τον υπόλοιπο πολτό μπορούμε να τον διατηρήσουμε για smoothie πεπονιού. Φυλάσσουμε το χυμό στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα τα παγάκια πεπονιού.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε σε ένα ποτήρι τα παγάκια πεπονιού, το χυμό πεπόνι, λίγο λάιμ, φρέσκα κεράσια, μέντα, φέτα λάιμ και vegan αλκοόλ της επιλογής μας (προαιρετικά)
- Τέλος συμπληρώνουμε με κλαμπ σόδα / ανθρακούχο νερό, ανακατεύουμε απαλά και απολαμβάνουμε!
*τα παγάκια πεπονιού διατηρούνται σε ένα δοχείο στην κατάψυξη έως και 1 μήνα.