Φαλάφελ Καρότου με Χούμους

Φαλάφελ Καρότου με Χούμους

Φαλάφελ Καρότου με Χούμους

Δοκιμάστε αυτή την κλασική συνταγή της Μέσης Ανατολής για να φτιάξετε πρωτότυπα και νόστιμα φαλάφελ καρότου. Όλη η νοστιμιά των κλασσικών φαλάφελ αλλά με νέα δροσερή γεύση!

Συνολικός χρόνος 30-40 λεπτά

Μερίδες 8 -10 φαλάφελ

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. Ρεβύθια, μαγειρεμένα
  • 100 γραμμάρια Καρότα, ξεφλουδισμένα, τριμμένα, και στραγγισμένα όσο καλύτερα γίνεται
  • 1/2 σκελίδα Σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 1/2 κ.γ Κύμινο
  • 1 κ.γ. ξερό Κόλιανδρο
  • 1 κ.σ. Αλεύρι ή Καλαμποκάλευρο
  • Δυόσμο
  • Αλατοπίπερο
  • Σουσάμι για επίστρωση
  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Συνταγή_Φαλάφελ Καρότου με Χούμους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι, το σουσάμι και το λάδι) και πολτοποιούμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Πλάθουμε το μείγμα στο σχήμα των φαλάφελ και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι πιέζοντας το μαλακά για να καθίσει καλά πάνω στα φαλάφελ. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ρηχό μεγάλο πιάτο και προσθέτουμε σε αυτα τα φαλάφελ. Αφήνουμε το πιάτο με τα φαλάφελ στο ψυγείο για 20-30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο σε πολύ δυνατή φωτιά και περιμένουμε να κάψει. Τοποθετούμε προσεκτικά τα φαλάφελ στο ζεστό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, γυρίζοντας τα αν χρειάζεται και από τις δυο πλευρές. Τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρουμε με μαρούλι, λάχανο (ή όποιο άλλο λαχανικό της αρεσκείας μας) και γευστικό χούμους. ή vegan γιαούρτι.

Απολαύστε!!!

Τα αμύγδαλα ΔΕΝ σκοτώνουν τις μέλισσες
ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ: Μια ακόμα γιορτή που καθιστά την βία ως ψυχαγωγία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!