Καλοκαιρινή Σούπα Καλαμποκιού

Καλοκαιρινή Σούπα Καλαμποκιού vegan συνταγή

Καλοκαιρινή Σούπα Καλαμποκιού

Χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, χωρίς γλουτένη, Vegan

Το φρέσκο γλυκό καλαμπόκι συνδυάζεται με φρέσκα λαχανικά σε αυτή την εύκολη και πεντανόστιμη καλοκαιρινή σούπα καλαμποκιού.

Χρόνος προετοιμασίας: 10

Χρόνος μαγειρέματος: 30

Μερίδες: 6

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. Καλαμπόκι κατεψυγμένο
  • 2 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
  • 1 μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μικρά Καρότα, τριμμένα
  • 2 μεσαίες Πατάτες, σε κύβους
  • 1 Κόκκινη Πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. Λάδι Καρύδας
  • 6 φλιτζάνια Γάλα Καρύδας, χωρίς ζάχαρη
  • Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • ¼ κ.γ. Πιπέρι Καγιέν
  • 1 φρέσκο Θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα τηγάνι, βάζουμε το καλαμπόκι με το μισό λάδι καρύδας και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και τα αφαιρούμε όταν αρχίσουν να ροδίζουν. Τα αφήνουμε στο πλάι.
  • Λιώνουμε το υπόλοιπο λάδι καρύδας σε μια κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σοτάρουμε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε 4 φλιτζάνια γάλα καρύδας και 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών. Καρυκεύουμε το μείγμα με αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα 2 φλιτζάνια γάλα καρύδας που απομένουν, 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών, θυμάρι και πιπέρι καγιέν. Φέρνουμε τη σούπα σε σημείο χαμηλού βρασμού και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
  • Σερβίρουμε αμέσως ή το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε την δροσιστική μας σούπα.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Σουβλάκια από Κεμπάπ Σόγιας
“ΌΧΙ στην επιστροφή στη κανονικότητα” – Γράμμα από 200 καλλιτέχνες για την σωτηρία του πλανήτη

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!