
Vegan Λαζάνια με Σπανάκι και vegan Ricotta Cheese
Υψηλή σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε λιπαρά, αυτή η πεντανόστιμη συνταγή θα σας κάνει – όπως και εμάς – να λατρέψετε τα λαζάνια!
Χρόνος Προετοιμασίας 30
Χρόνος Μαγειρέματος 40 λεπτά
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κατεψυγμένο Σπανάκι
- 250 γρ. Λαζάνια
Για τη γέμιση vegan ricotta:
- 500 γρ. Tofu
- 5 σκελίδες Σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
- 2 Λεμόνια σε χυμό
- ½ κ.γ. Αλάτι
- Μοσχοκάρυδο
- Μαύρο Πιπέρι
- 1 κ.σ. Μουστάρδα
Για την κρεμώδη σάλτσα:
- 50 γρ. Μαργαρίνης
- 50 γρ. Αλεύρι
- 700 ml γάλα Σόγιας
- ½ κ.γ. Αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
-
200 ml σάλτσα Ντομάτας (passata)
-
2 κ.σ. Ρίγανη
-
1 κ.σ. Αλάτι
-
Μαύρο Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφήστε το σπανάκι να ξεπαγώσει. Αν δεν έχετε αρκετό χρόνο, ξεπαγώστε το σε χαμηλή φωτιά σε ένα τηγάνι. Αν είναι απαραίτητο στραγγίστε το σπανάκι από το νερό και αφήστε το στην άκρη.
- Για τη γέμιση vegan ricotta, προσθέστε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το μαύρο πιπέρι και τη μουστάρδα σε μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια ομαλή και κρεμώδη σάλτσα. Στη συνέχεια σπάστε το tofu σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε τα στο μπλέντερ. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ομαλή υφή.
- Για την κρεμώδη σάλτσα, λιώστε τη μαργαρίνη σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια παχιά πάστα. Προσθέστε το γάλα σόγιας και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρις ότου η σάλτσα πήξει.
- Για τη σάλτσα ντομάτας, απλώς ανακατέψτε τη passata, τη ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ ανάμειξης.
- Σε ένα τετράγωνο, κατά προτίμηση pyrex σκέυος, τοποθετήστε μία στρώση φύλλων λαζάνια. Συνεχίστε με μία στρώση από το σπανάκι και μετά μία στρώση ricotta. Κάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλη μία φορά και τελειώνουμε με μια τρίτη (και τελευταία) στρώση λαζάνια.
- Μόλις τοποθετήσετε και την τελευταία στρώση φύλλων, καλύψτε με την σάλτσα ντομάτας και την κρεμώδη σάλτσα. Βεβαιωθείτε ότι τα λαζάνια είναι πλήρως καλυμμένα.
- Ψήστε τα λαζάνια στο φούρνο, στους 180˚C για 30 έως 40 λεπτά.
Απολαύστε!!!