Vegan Ταχινόπιτα κέικ με καρύδια

Vegan Ταχινόπιτα κέικ με καρύδια

Εκπληκτικό πεντανόστιμο και ότι πρέπει για να υπάρχει ”κάτι γλυκό” στο σπίτι!! Επίσης, επειδή έχει ταχίνι και καρύδια, αποτελεί μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να εντάξουν ξηρούς καρπούς στη διατροφή τους !

Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά  – Χρόνος Ψησίματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 55′ – Μερίδες: 6-8
Ταχινόπιτα vegan με καρύδια συνταγή γλυκό

ΥΛΙΚΑ

  • 600 γρ. (5 φλιτζάνια) Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 250 γρ. Καρύδια, ψιλοκομμένα (ή κοπανισμένα)
  • Ξύσμα φλούδας από μισό Πορτοκάλι
  • 120 γρ. (1 φλιτζάνι) Σταφίδες
  • 4 κ.σ. Ταχίνι,
  • 1 κ.σ. Κανέλα, σκόνη
  • 1 κ.σ. Γαρύφαλλο, σκόνη
  • 1 φλιτζάνι χυμό Πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι Νερό
  • 1+1/2 φλυτζάνια καστανή Ζάχαρη
  • 60 ml Μελάσα ή Σιρόπι Σφενδάμου
  • 1/3 φλιτζάνι κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα και στρώνουμε τη φόρμα μας για κέικ με λαδόχαρτο.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα τα στερεά υλικά και τα αναμιγνύουμε. Δηλαδή το αλεύρι μαζί με μπέικιν πάουντερ, κομμένα καρύδια, ξύσμα πορτοκαλιού, σταφίδες, κανέλα, γαρύφαλλο.
  • Έπειτα, ρίχνουμε το ταχίνι με την ζάχαρη μαζί και μετά το νερό και τον χυμό πορτοκάλι.
  • Τέλος, ρίχνουμε από πάνω το κονιάκ και την μελάσα και αναμιγνύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να είναι τελείως στεγνό.
  • Το κέικ είναι έτοιμο αν το τρυπήσουμε στο κέντρο με ένα μαχαίρι (ή ένα ξύλινο σουβλάκι) και βγει εντελώς στεγνό. Αν όχι, συνεχίζουμε το ψήσιμο ελέγχοντας κάθε 5 λεπτά.
  • Όταν η Vegan ταχινόπιτα κέικ είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο πριν την σερβίρουμε.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!

Πηγή: @HappyHazenluts 

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Ινδική Ρεβυθάδα με Μπασμάτι Ρύζι (φυτική πρωτεΐνη)
Veganuary πρόκληση 2021 – Νέα έρευνα από την Vegan Society για τα κίνητρα των συμμετεχόντων

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!