
Vegan Σούπα για ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Συστήματος
ΥΛΙΚΑ
- 12 φλιτζάνια (2 1/2 λίτρα) Νερό
- 1 κ.σ. λάδι Καρύδας ή παρθένο Ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κομμάτι Τζίντζερ στο μέγεθος αντίχειρα, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι Σπανάκι ή Kale
- 3-4 φλιτζάνια Ανάμεικτα Ψιλοκομμένα Λαχανικά (π.χ. κόκκινο λάχανο, φρέσκα μανιτάρια, πράσα, κοτσάνια μπρόκολου, σέλινο, φλούδες καρότου)
- 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα Μανιτάρια Shiitake ή Πορτομπέλο
- 20 γραμμάρια Wakame Φύκια
- 1 κ.σ. Πιπέρι
- Φρέσκο Κόλιανδρο ή άλλο βότανο της επιλογής σας (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζάνι Θρεπτικής Μαγιάς, για επιπλέον γεύση και βιταμίνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλά προσθέτουμε τα πάντα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν, με το καπάκι επάνω, για περίπου μία ώρα.
- Μόλις μαγειρευτούν όλα, στραγγίζουμε το υγρό και μπορούμε να φάμε πρώτα ως σούπα το ζωμό λαχανικών και τα υπόλοιπα ως κανονικό πιάτο λαχανικών ή μπορούμε να τα φάμε όλα μαζί ή και να τα κάνουμε μια βελουτέ σούπα χτυπώντας τα όλα μαζί στο μπλέντερ.

Διατροφική Αξία

Wakame φύκια: Μια από τις πηγές ωμέγα 3 για τους vegans, γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα. Ιδιαίτερα καλή πηγή σιδήρου, ασβεστίου, μαγνησίου, βιταμινών του συμπλέγματος Β και C και ιωδίου. Επίσης περιέχουν αλγινικό οξύ, που βοηθά στην άρση των βαρέων μετάλλων από τη γαστρεντερική οδό.
Μανιτάρια Shiitake: Δίνουν μια εκπληκτική και γεμάτη γεύση. Συγχρόνως προσφέρουν βιταμίνες και μέταλλα. Αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης D – ειδικά αν είναι αποξηραμένα στον ήλιο, ψευδάργυρο και βιταμίνες Β. Περιέχουν επίσης όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.
Κουρκούμη: Η κουρκούμη αποτελεί ισχυρό αντιφλεγμονώδες και προσφέρει υπέροχη γεύση και όμορφο χρώμα.
Σπανάκι ή Kale: Γεμάτα βιταμίνες και μέταλλα (ιδιαίτερα υψηλά σε βιταμίνες Κ, Α και C, μαγνήσιο και ασβέστιο). Επίσης μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ωμέγα 3.