Γαλλικό Τοστ με Μπανάνα

Αυτό το υπέροχο γαλλικό τοστ με μπανάνα είναι ένα εύκολο και γρήγορο vegan σνακ που μπορεί να σερβιριστεί και ως γλυκό πρωινό!

Προετοιμασία 5 λεπτά – Μαγείρεμα 10 λεπτά – Μερίδες 2-3

Γαλλικό Τοστ με Μπανάνα VEGAN

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φέτες ψωμιού (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
  • 1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
  • ½ φλιτζάνι γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
  • ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη
  • ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
  • ½ κουταλάκι κανέλα
  • ⅛ κουταλάκι αλάτι
  • Λάδι καρύδας για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • Κανέλα
  • Σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
  • Μπανάνες, φράουλες, πορτοκάλια και άλλα φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °.
  • Σε ένα μπολ πολτοποιήστε τη μπανάνα.
  • Προσθέστε το γάλα σόγιας, το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέστε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε.
  • Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Αφού ζεσταθεί, ρίξτε ένα λεπτό στρώμα λάδι καρύδας (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας) στο τηγάνι για να καλυφθεί ο πάτος.
  • Βυθίστε κάθε πλευρά του ψωμιού στο μείγμα ζύμης και αφήστε το περίσσιο να στάξει.
  • Τηγανίστε κάθε πλευρά του ψωμιού μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες. Συμπληρώστε λάδι στο τηγάνι πριν από κάθε νέα φέτα.
  • Κρατήστε το τοστ ζεστό στο φούρνο, ενώ τελειώνετε τις άλλες φέτες.
  • Σερβίρετε με φέτες φρούτων, κανέλα και σιρόπι.

Καλή απόλαυση!

Vegan Κράκερς
Πικάντικο & Γλυκό Μάνγκο Γουακαμόλε

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!