Αυτό το υπέροχο γαλλικό τοστ με μπανάνα είναι ένα εύκολο και γρήγορο vegan σνακ που μπορεί να σερβιριστεί και ως γλυκό πρωινό!
Προετοιμασία 5 λεπτά – Μαγείρεμα 10 λεπτά – Μερίδες 2-3

ΥΛΙΚΑ
- 6 φέτες ψωμιού (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
- 1 ώριμη μπανάνα, πολτοποιημένη
- ½ φλιτζάνι γάλα σόγιας ή άλλο φυτικό γάλα
- ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα καρύδας
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σκόνη
- ¼ φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
- ½ κουταλάκι κανέλα
- ⅛ κουταλάκι αλάτι
- Λάδι καρύδας για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
- Κανέλα
- Σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου
- Μπανάνες, φράουλες, πορτοκάλια και άλλα φρούτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °.
- Σε ένα μπολ πολτοποιήστε τη μπανάνα.
- Προσθέστε το γάλα σόγιας, το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέστε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προθερμάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Αφού ζεσταθεί, ρίξτε ένα λεπτό στρώμα λάδι καρύδας (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας) στο τηγάνι για να καλυφθεί ο πάτος.
- Βυθίστε κάθε πλευρά του ψωμιού στο μείγμα ζύμης και αφήστε το περίσσιο να στάξει.
- Τηγανίστε κάθε πλευρά του ψωμιού μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
- Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες φέτες. Συμπληρώστε λάδι στο τηγάνι πριν από κάθε νέα φέτα.
- Κρατήστε το τοστ ζεστό στο φούρνο, ενώ τελειώνετε τις άλλες φέτες.
- Σερβίρετε με φέτες φρούτων, κανέλα και σιρόπι.
Καλή απόλαυση!