Vegan Γαλλικό Τοστ με Μπανάνα

Vegan Γαλλικό Τοστ με Μπανάνα συνταγή

Vegan Γαλλικό Τοστ με Μπανάνα

vegan συνταγή

Αυτό το υπέροχο γαλλικό τοστ με μπανάνα είναι ένα εύκολο και γρήγορο vegan σνακ που μπορεί να σερβιριστεί και ως γλυκό πρωινό!

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

 

Προετοιμασία 5 λεπτά – Μαγείρεμα 10 λεπτά – Μερίδες 2-3

ΥΛΙΚΑ

  • 6 φέτες Ψωμιού (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
  • 1 ώριμη Μπανάνα, πολτοποιημένη
  • ½ φλιτζάνι Γάλα Αμυγδάλου
  • ½ φλιτζάνι πλήρες Γάλα Καρύδας
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα Βανίλιας (ή σκόνη βανίλιας)
  • ¼ φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. Κορν Φλάουερ
  • ½ κ.γ. Κανέλα, σκόνη
  • ⅛ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • Λάδι Καρύδας για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • Κανέλα
  • Σιρόπι Αγαύης (ή σφένδαμου)
  • Μπανάνες, φράουλες και άλλα φρούτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε ένα μπολ πολτοποιούμε τη μπανάνα. Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το κορν φλάουερ, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
  • Προθερμάνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε ένα λεπτό στρώμα λάδι καρύδας (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας) στο τηγάνι για να καλυφθεί ο πάτος.
  • Βυθίζουμε κάθε πλευρά του ψωμιού στο μείγμα ζύμης και αφήνουμε το περίσσιο να στάξει.
  • Τηγανίζουμε κάθε πλευρά του ψωμιού μέχρι να ροδίσει, περίπου 3 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε με τις υπόλοιπες φέτες. Συμπληρώνουμε λάδι στο τηγάνι πριν από κάθε νέα φέτα.
  • Σερβίρουμε με κανέλα και σιρόπι.

Απολαμβάνουμε!

Vegan Κράκερς
Πικάντικο & Γλυκό Μάνγκο Γουακαμόλε

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!