Vegan Χειμωνιάτικη Σούπα με λεμόνι

Vegan σούπα κουνουπίδι καρότο

Vegan Χειμωνιάτικη Σούπα με λεμόνι

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45′ – Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτριο Κουνουπίδι χωρίς τα φύλλα, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο άσπρο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 3 μέτρια Καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 στελέχη Σέλινο, κομμένα
  • 1 ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
  • ½ κ.γ. ξύσμα Λεμονιού
  • 2 κ.σ. χυμό Λεμονιού
  • ½ κ.σ. Τζίντζερ, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. Διατροφική Μαγιά (προαιρετικά)
Vegan χειμωνιάτικη σούπα με κουνουπίδι καρότα σέλινο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και κάποια μπουκετάκια κουνουπίδι που θα χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα. Αφαιρούμε τα μπουκετάκια μετά από 3 λεπτά, γιατί θέλουμε να είναι τραγανά, και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το σκόρδο και σοτάρουμε για πολύ λίγο σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα κομμένα καρότα και το σέλινο, λίγο θαλασσινό αλάτι και τον ζωμό λαχανικών.
  • Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, σε μεσαία θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  • Στην συνέχεια πολτοποιούμε και προσθέτουμε τη σκόνη τζίντζερ και την διατροφική μαγιά (προαιρετικά), το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με τα μπουκετάκια κουνουπίδι που είχαμε φυλάξει στη άκρη, μυρωδικά της αρεσκείας μας και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Διατροφή και έλλειψη νερού/ξηρασία – πώς συνδέονται?
Αστέρι Michelin λαμβάνει vegan εστιατόριο για πρώτη φορά

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!