
Vegan Χειμωνιάτικη Σούπα με λεμόνι
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 45′ – Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 1 μέτριο Κουνουπίδι χωρίς τα φύλλα, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο άσπρο Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες Σκόρδο, πολτοποιημένες
- 3 μέτρια Καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 στελέχη Σέλινο, κομμένα
- 1 ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο Μαύρο Πιπέρι
- 3 φλιτζάνια Ζωμό Λαχανικών
- ½ κ.γ. ξύσμα Λεμονιού
- 2 κ.σ. χυμό Λεμονιού
- ½ κ.σ. Τζίντζερ, σε σκόνη (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. Διατροφική Μαγιά (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και κάποια μπουκετάκια κουνουπίδι που θα χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα. Αφαιρούμε τα μπουκετάκια μετά από 3 λεπτά, γιατί θέλουμε να είναι τραγανά, και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το σκόρδο και σοτάρουμε για πολύ λίγο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα κομμένα καρότα και το σέλινο, λίγο θαλασσινό αλάτι και τον ζωμό λαχανικών.
- Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά και προσθέτουμε το κουνουπίδι κομμένο σε κομμάτια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει, σε μεσαία θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Στην συνέχεια πολτοποιούμε και προσθέτουμε τη σκόνη τζίντζερ και την διατροφική μαγιά (προαιρετικά), το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με τα μπουκετάκια κουνουπίδι που είχαμε φυλάξει στη άκρη, μυρωδικά της αρεσκείας μας και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!