Vegan σπιτικά Αφράτα Pretzel (Πρέτσελ)

σπιτικά Vegan Αφράτα Pretzel (Πρέτσελ)

Vegan Αφράτα Pretzel (Πρέτσελ)

vegan συνταγή

Αυτή η vegan συνταγή για σπιτικά Αφράτα Pretzel (Πρέτσελ) είναι μοναδικά γευστική! Απολαύστε τα μόνα τους, ζεστά από το φούρνο ή σερβίρετε τα μαζί με συνοδευτικό της αρεσκείας σας.

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα – Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 75′

Μερίδες: 8

ΥΛΙΚΑ

Ζύμη για Αφράτα Pretzel (Πρέτσελ):

  • 2 κ.σ. σιρόπι Σφενδάμου
  • 10 γρ. ξηρή Μαγιά (2¼ κ.γ.)
  • 1½ φλιτζάνια ζεστό Νερό
  • 4½ φλιτζάνια Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο Ελαιόλαδο, περισσότερο για επικάλυψη
  • Χοντρό Αλάτι, για επικάλυψη

Επιπλέον συστατικά:

  • 6 φλιτζάνια Νερό
  • 2 κ.σ. Μαγειρική Σόδα
ζύμη για Vegan Αφράτα Pretzel (Πρέτσελ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη για Αφράτα Pretzel (Πρέτσελ):

  • Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε το σιρόπι σφενδάμνου, τη μαγιά και το νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να αφρίζει.
  • Στο μπολ ενός μίξερ εφοδιασμένο με το εξάρτημα γάντζο ζύμης, τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το παραπάνω μείγμα ζύμης. Ανακατεύουμε με μέτρια-χαμηλή ταχύτητα για 5 έως 6 λεπτά, έως ότου η ζύμη σχηματιστεί καλά γύρω από το άγκιστρο. Εάν η ζύμη είναι πολύ στεγνή μετά από 3 λεπτά, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά για να σχηματιστεί μια μπάλα. Εάν η ζύμη είναι πολύ κολλώδης, προσθέτουμε λίγο περισσότερο αλεύρι. Αλείφουμε ένα μεγάλο μπολ με ½ κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και τοποθετούμε τη ζύμη μέσα. Καλύπτουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό σημείο για 60 έως 90 λεπτά, έως ότου η ζύμη σχεδόν διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Ψήσιμο Αφράτα Pretzel:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C και τοποθετούμε στη σχάρα ή σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια καθαρή (όχι αλευρωμένη) επιφάνεια εργασίας και τη χωρίζουμε σε 8 ίσα κομμάτια.

  • Πλάθουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο σχήμα (κορδόνι) 40 εκατοστών και σχηματίζουμε ένα U. Στη συνέχεια διασταυρώνοντας τις άκρες του δίνουμε το σχήμα του pretzel και το βάζουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, συνδυάζουμε τα 6 φλιτζάνια νερό και τη μαγειρική σόδα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα pretzel, ένα κάθε φορά, στη κατσαρόλα. Βράζουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά τα βγάζουμε με κουτάλι και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ενώ η ζύμη είναι ακόμα υγρή, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι. Χρησιμοποιούμε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψουμε μια σχισμή 10 cm στο κάτω μέρος κάθε pretzel.
  • Ψήνουμε στους 220 ° C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Μπορούμε να τα απολαύσουμε μόνα τους ή μαζί με το αγαπημένο μας συνοδευτικό dip, ή μαρμελάδα ή φυτικό τυρί.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Ανάμεικτη Σαλάτα με Φασόλια και Λαχανικά
Λεπτή, άζυμη Τηγανίτα από Ρεβυθάλευρο

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!