
Vegan Σούπα Αρακά
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20′ – Μερίδες: 4
ΥΛΙΚΑ
- 1 λευκό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλη Πατάτα ή 2 μικρότερες, σε κύβους
- 300 γραμμάρια Αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 700 ml Ζωμό Λαχανικών ή Νερό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Θαλασσινό Αλάτι,
- Μαύρο Πιπέρι
- Βότανα (πχ. Μαϊντανό, Άνηθο, Μυρώνι) – προαιρετικά
- 1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):
- Ελαιόλαδο
- Vegan Γιαούρτι ή Κρέμα
- Αρακά
- Θυμάρι
- Τριμμένα Φιστίκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μια κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει το κρεμμύδι ημιδιαφανές, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους, αρακά, ζωμό λαχανικών, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα για γεύση.
- Αφήνουμε να σιγοβράσουν και μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, έως ότου οι πατάτες και τα μπιζέλια μαλακώσουν.
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ (ή με ένα μπλέντερ ραβδιών).
- Προαιρετικά σερβίρουμε την σούπα αρακά με vegan γιαούρτι ή κρέμα, ελαιόλαδο, λίγο θυμάρι, ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φιστίκια και αρακά.
- Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!