Vegan Σούπα Αρακά

Σούπα Αρακά vegan συνταγή εύκολη γρήγορη

Vegan Σούπα Αρακά

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 20′ – Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 1 λευκό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλη Πατάτα ή 2 μικρότερες, σε κύβους
  • 300 γραμμάρια Αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 700 ml Ζωμό Λαχανικών ή Νερό
  • 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό Αλάτι,
  • Μαύρο Πιπέρι
  • Βότανα (πχ. Μαϊντανό, Άνηθο, Μυρώνι) – προαιρετικά
  • 1 κ.σ. Χυμό Λεμονιού

Για το σερβίρισμα (προαιρετικά):

  • Ελαιόλαδο
  • Vegan Γιαούρτι ή Κρέμα
  • Αρακά
  • Θυμάρι
  • Τριμμένα Φιστίκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε μια κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνει το κρεμμύδι ημιδιαφανές, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες σε κύβους, αρακά, ζωμό λαχανικών, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα για γεύση.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσουν και μαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 15 λεπτά, έως ότου οι πατάτες και τα μπιζέλια μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε σε ένα μπλέντερ (ή με ένα μπλέντερ ραβδιών).
  • Προαιρετικά σερβίρουμε την σούπα αρακά με vegan γιαούρτι ή κρέμα, ελαιόλαδο, λίγο θυμάρι, ένα κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φιστίκια και αρακά.
  • Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ !!!

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Απάτη ή ελπίδα η Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή
Vegan Ρολό Φακής με επικάλυψη σάλτσα BBQ

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!