
Αφράτα Vegan Ντόνατς Μήλο – Κανέλα
vegan συνταγή
Απολαύστε αυτά τα αφράτα, vegan ντόνατς με γεύση μήλο και πασπαλισμένα με ζάχαρη κανέλας, είτε μαζί με το πρωινό σας είτε ως ένα γλυκό σνακ.
(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 30΄ – Μερίδες: 6 Vegan Ντόνατς
ΥΛΙΚΑ
Ξηρά συστατικά:
- 1 φλιτζάνι Αλεύρι
- 1 κ.γ. Σόδα
- 1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
- ¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ Μπαχάρι
Υγρά συστατικά:
- ¼ φλιτζάνι Πουρέ Μήλου
- 1/3 φλιτζάνι σιρόπι Σφένδαμου
- 1/4 φλιτζάνι χυμό Μήλου
- 1 κ.σ. Μηλόξιδο
- 2 κ.σ. Λάδι Καρύδας, λιωμένο
Ζάχαρη Κανέλας
- ¼ φλιτζάνι Ζάχαρη Καρύδας
- ½ κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε μαζί τα ξηρά συστατικά μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.
- Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάζουμε όλα τα υγρά συστατικά εκτός από το λάδι καρύδας. Αναμιγνύουμε.
- Μόλις τα υγρά συστατικά αναμιχθούν πλήρως, τα προσθέτουμε στο μπολ των ξηρών συστατικών και ανακατεύουμε.
- Μετά την ανάδευση για λίγο, προσθέτουμε το λιωμένο λάδι καρύδας και ανακατεύουμε ώστε να συνδυαστούν όλα καλά μεταξύ τους.
- Ψεκάζουμε το ταψί μας με λάδι καρύδας ή άλλο αντικολλητικό σπρέι.
- Ρίχνουμε το μείγμα στα 6 καλούπια – φορμάκια για ντόνατ.
- Ψήνουμε τα ντόνατς στο φούρνο για 15 λεπτά. Μόλις τελειώσουμε, αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά.
- Ενώ τα ντόνατς κρυώνουν, συνδυάζουμε τη ζάχαρη καρύδας και την κανέλα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, μύλο μπαχαρικών ή μύλο καφέ.
- Μόλις κρυώσουν τα ντόνατς, τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη κανέλας.
Απολαμβάνουμε!