Χειμωνιάτικη Κρεμώδη Vegan Σούπα Κουνουπίδι

Χειμωνιάτικη Κρεμώδη Vegan Σούπα Κουνουπίδι Συνταγή

Χειμωνιάτικη Κρεμώδη Vegan Σούπα Κουνουπίδι

vegan συνταγή

Αυτή η Χειμωνιάτικη Κρεμώδη Vegan Σούπα Κουνουπίδι είναι πραγματικά η τέλεια επιλογή για τις κρύες μέρες και προσφέρει πολύτιμες βιταμίνες για την καταπολέμηση της εποχιακής γρίπης. Εξαιρετικά απλή να την φτιάξετε και γεμάτη υγιεινά φυτικά συστατικά!

Η σούπα από κουνουπίδι χωρίς γαλακτοκομικά μπορεί να σερβιριστεί ως πλήρες γεύμα, αλλά είναι επίσης υπέροχη σε συνδυασμό με οποιοδήποτε άλλο vegan πιάτο.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη, χωρίς γλουτένη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 70′ – Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

  • 55g (1/3 φλιτζάνι) ωμά Κάσιους
  • 1 Κουνουπίδι (περίπου 800 γραμμάρια), κομμένο σε μπουκέτα και τα στελέχη κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. Γκαράμ Μασάλα
  • 1 Πράσο, κομμένο, κομμένο στη μέση, σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρά μπαστούνια Σέλινου, κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 εκατοστά κομμάτι φρέσκο ​​Τζίντζερ, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1L (4 φλιτζάνια) Ζωμό vegan χωρίς γλουτένη χωρίς αλάτι
  • 500ml (2 φλιτζάνια) Φυτικό Γάλα χωρίς ζάχαρη (κατά προτίμηση καρύδας)
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Χυμό Λεμόνι
  • Θαλασσινό Αλάτι και Μαύρο Πιπέρι, για γεύση
Vegan Σούπα Κουνουπίδι Συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία

  • Τοποθετούμε τα κάσιους σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 2 ώρες ή όλη τη νύχτα για να μουλιάσουν. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.

Για την Vegan Σούπα Κουνουπίδι

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C στον αέρα. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε το κουνουπίδι, στο δίσκο. Περιχύνουμε με 1 κουταλιά λάδι. Πασπαλίζουμε με το μπαχαρικό Γκαράμ Μασάλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε, ανακατεύοντας μέχρι τον ενδιάμεσο χρόνο, για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν.
  • Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Μαγειρεύουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλινο για 5 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τζίντζερ και σκόρδο. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αρωματικά.
  • Προσθέτουμε το ψητό κουνουπίδι και τα μουλιασμένα κάσιους. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε το ζωμό. Καλύπτουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρούμε από την εστία.

Για το Σερβίρισμα

  • Ανακατεύουμε μέσα το φυτικό γάλα. Χρησιμοποιούμε ένα μπλέντερ χειρός για να αναμειχθούν μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε χυμό λεμονιού, όσο ταιριάζει στη δικά μας γεύση .
  • Σερβίρουμε με μια φέτα λεμόνι και μαϊντανό. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

Σημειώσεις:

Μπορείτε να ετοιμάσετε το κουνουπίδι και σε ένα τηγάνι, για ευκολία και οικονομία, αλλά θα χάσει λίγο από την γεύση. Δεν θα πάψει όμως να είναι πάραυτα μια γευστική και υγιεινή vegan σούπα.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Ευχόμαστε τα κατοικίδια μας να μπορούσαν να ζουν για πάντα, είναι όμως ηθική η κλωνοποίηση τους;
Πράσινα Φαλάφελ με σάλτσα Ταχίνι

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!