Vegan Fish & Chips

Συνταγή Vegan Fish and Chips βίγκαν μπακαλιάρος

Vegan Fish & Chips

vegan συνταγή

Το γνωστό παραδοσιακό βρετανικό πιάτο Fish & Chips φτιαγμένο vegan! Αυτή η συνταγή για τηγανητά Vegan Fish and Chips με κουρκούτι μπύρας προσφέρει εξαιρετικά τραγανή εξωτερική υφή, μαλακή εσωτερικά και μοναδικά νόστιμη vegan γεύση θαλασσινών.

(χορτοφαγική, vegan, νηστίσιμη)

Χρόνος Προετοιμασίας: 60 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 20′ – Μερίδες: 4

ΥΛΙΚΑ

Για τα Vegan Fish – «vegan μπακαλιάρος»

  • Μανιτάρια Πλευρώτους
  • 1–2 λίτρα Φυτικό Λάδι για τηγάνισμα

Για τη μαρινάδα:

  • 1 κ.σ. Ηλιέλαιο
  • 1⁄2 φύλλο Nori, θρυμματισμένο
  • 1 κ.σ. Μηλόξυδο
  • 1⁄2 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι

Για το κουρκούτι:

  • 200 γρ Αλεύρι απλό
  • 340 ml vegan Μπύρα (lager)
  • 1/2 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ
  • 1 κ.γ. Κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 1⁄2 κ.γ. Σκόρδο, σε σκόνη
  • 1⁄2 κ.γ. Πάπρικα
  • 1⁄4 κ.γ. Κουρκουμά, σε σκόνη
  • 1⁄2 φύλλο Nori, θρυμματισμένο
  • Για να σερβίρισμα:
  • Πατάτες χοντρά κομμένες στο φούρνο ή τηγανισμένες
  • Αρακά
  • Κέτσαπ ντομάτας vegan
  • Vegan μαγιονέζα (χωρίς αυγά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το ηλιέλαιο, το θρυμματισμένο nori, το μηλόξυδο και το αλάτι. Τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά και στο μεταξύ ετοιμάζουμε το κουρκούτι.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα, τον κουρκουμά και το θρυμματισμένο nori και χτυπάμε να ενωθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη βίγκαν μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη και το αφήνουμε στην άκρη.

Στο μεταξύ ζεσταίνουμε απαλά το λάδι μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει στους 170°C περίπου.

Προσεκτικά αφαιρούμε τα μανιτάρια από τη μαρινάδα και τα βάζουμε στο κουρκούτι. Ανασηκώνουμε απαλά για να στάξει το περιττό κουρκούτι και τοποθετούμε το vegan ψάρι στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε κάθε επικαλυμμένο μανιτάρι για 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και τα αφαιρούμε προσεκτικά από το λάδι με μια τρυπητή κουτάλα. Τοποθετούμε τον «vegan μπακαλιάρο» σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε το περιττό λάδι.

Για να τα διατηρήσουμε ζεστά, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε στο φούρνο στους 160°C για έως και 30 λεπτά για να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνουν υπέροχα τραγανά και ζεστά.

Σερβίρουμε τα Vegan Fish & Chips μαζί με χοντροκομμένες πατάτες, αρακά και απολαμβάνουμε με vegan κέτσαπ ντομάτας και vegan μαγιονέζα.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Vegan Κρεμώδης Σούπα Μανιταριών
Vegan Σούπα Μινεστρόνε

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

Μενού
error: Content is protected !!