Κόκκινο Κρεμμύδι Πίκλα

Κόκκινο Κρεμμύδι Πίκλα Συνταγή

Κόκκινο Κρεμμύδι Πίκλα

vegan συνταγή

Πώς να φτιάξετε Κόκκινο Κρεμμύδι Πίκλα (κόκκινα κρεμμύδια τουρσί) – μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί να γίνει σε 15 λεπτά! Δώστε στα αγαπημένα σας γεύματα μια τεράστια έκρηξη γεύσης!

(χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς αυγά, χωρίς σόγια, vegan, χορτοφαγικό, νηστίσιμο)

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά  – Χρόνος Μαγειρέματος: 5 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 15′ – Μερίδες: 1 ½ φλυτζάνι

ΥΛΙΚΑ

  • ½ Κόκκινο Κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι Λευκό ξύδι (ή χρησιμοποιήστε μηλόξυδο ή ξύδι από κόκκινο κρασί)
  • ½ φλιτζάνι Νερό
  • 3/4 κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
  • 1 ½ –2 κ.σ. Ζάχαρη
  • 1–2 κ.γ. Ανάμεικτα Μπαχαρικά (προαιρετικά- ένα ή οποιοσδήποτε συνδυασμός από κόκκους πιπεριού, μαραθόσπορο, κύμινο, κόλιανδρο, πιπέρι, κύμινο, αστεροειδή γλυκάνισο, μπαχάρι.)

Προαιρετικές προσθήκες:

  • 1–2 σκελίδες Σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 2 φύλλα Δάφνης
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ή φρέσκια Ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε λεπτές φέτες ½ κόκκινο κρεμμύδι.

Τοποθετούμε το κρεμμύδι μαζί με το ξύδι, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και ολόκληρα μπαχαρικά και τυχόν προαιρετικές προσθήκες σε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ανακατεύοντας.

Βγάζουμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε τα κρεμμύδια και τα υγρά σε ένα καθαρό βάζο και τα φυλάμε στο ψυγείο.

Προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά αν θέλουμε.

Διατηρείται 2-3 εβδομάδες στο ψυγείο.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Τραγανό Τηγανητό Jackfruit
Εποχιακά Λαχανικά Απριλίου (Μέρος 1ο)

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!