Vegan σουφλέ Πατάτα – Μπρόκολο

Vegan σουφλέ Πατάτα Μπρόκολο

Vegan σουφλέ Πατάτα – Μπρόκολο

Μια εύκολη vegan συνταγή που μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε στα δικά σας διαθέσιμα υλικά. Αντί για πατάτα μπορείτε για παράδειγμα  να χρησιμοποιήσετε γλυκοπατάτα.

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά

Μερίδες: 9

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεσαίες Πατάτες
  • 2 κόκκινα Τσίλι, ψιλοκομμένα
  • 6 φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια Μπρόκολο, ψιλοκομμένο
  • Χυμό από 1 Λεμόνι
  • 4 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. Νερό
  • 3 κ.σ. Ταχίνι
  • 15γρ Φασκόμηλο
  • 15γρ Βασιλικό
  • 10γρ Λεμονοθύμαρο
  • 8 κ.σ. Αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • Θαλασσινό Αλάτι
  • Μαύρο Πιπέρι
Vegan σουφλέ Πατάτα Μπρόκολο συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προετοιμασία του vegan σουφλέ:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες, και χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα τις κόβουμε σε κομμάτια των 2,5 εκατοστών. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου. 15 λεπτά ή έως ότου ένα μαχαίρι μπορεί να τις διαπεράσει εύκολα.
  • Στραγγίζουμε τις πατάτες, και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβουμε μαύρο πιπέρι και προσθέτουμε λάδι, ψιλοκομμένο φασκόμηλο, βασιλικό και το λεμονοθύμαρο. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι και πιέζοντας προσπαθούμε να γίνουν πουρές οι πατάτες. – *αφήνουμε 9 φύλλα φασκόμηλου στην άκρη γιατί θα τα χρειαστούμε μετά.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το ψιλοκομμένο μπρόκολο, τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκομμένα κόκκινα τσίλι, το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσαρμόζουμε τα επίπεδα αλατιού στη γεύση.
  • Προσθέτουμε το νερό και το αλεύρι χωρίς γλουτένη και ανακατεύουμε καλά.
  • Λαδώνουμε ελαφρά ένα δίσκο με φόρμες muffin σιλικόνης και τις γεμίζουμε με το μείγμα, δημιουργώντας ένα σχήμα θόλου όπως στα muffin.
  • Δημιουργούμε μια μικρή τρύπα και ωθούμε από ένα φύλλο φασκόμηλου στη κορυφή καθενός.

Ψήσιμο του vegan σουφλέ:

  • Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά
  • Απαλά, επειδή θα είναι εύθραυστα, τα βγάζουμε από τη βάση της σιλικόνης και με την βοήθεια μιας κουτάλας τα βγάζουμε από τις φόρμες.
  • Μπορούμε να τα φάμε ζεστά ή κρύα. Σφίγγουν και διατηρούν το σχήμα τους καλύτερα αφού κρυώσουν, εκτός φόρμας, για επιπλέον 10 λεπτά.

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Raw Vegan Μηλόπιτα
Τηγανητό Ρύζι Λαχανικών με τόφου

διαβάστε επίσης στο VeganWorld.gr

error: Content is protected !!