
Vegan Κάρυ Κόρμα Λαχανικών
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά – Χρόνος Μαγειρέματος: 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 40΄ – Μερίδες: 4-5
ΥΛΙΚΑ
Για την σάλτσα
- 1 μέτριο Κίτρινο Κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο στην μέση
- 3 σκελίδες Σκόρδου, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 εκατοστά κομμάτι ρίζα Τζίντζερ, ψιλοκομμένη
- 1 Πιπεριά Jalapeno, χωρίς σπόρους (προαιρετικά)
- ¼ φλιτζάνι ωμά Κάσιους
Για το Κόρμα
- 1 κ.σ. Λάδι Καρύδας
- 2 κ.γ. Κάρυ, σε σκόνη
- 1 κ.γ. Κουρκούμη, σε σκόνη
- 1 κ.γ. μπαχαρικά Γκαράμ Μασάλα (garam masala)
- ½ κ.γ. Κανέλα, σε σκόνη
- 1/8 κ.γ. Κάρδαμο, τριμμένο
- ½ κ.γ. Κόλιανδρο, τριμμένο
- ½ κ.γ. Θαλασσινό Αλάτι
- ½ κ.γ. Μαύρο Πιπέρι
- 2 μικρές ντομάτες, κομμένες σε κύβους
- ½ φλιτζάνι Γάλα Καρύδας κονσέρβα, χωρίς ζάχαρη πλήρες
- ¾ φλιτζάνι απλό vegan Γιαούρτι
- 1 ½ κ.γ. Καστανή Ζάχαρη
- 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 2 φλιτζάνια κατεψυγμένα Ανάμεικτα Λαχανικά
- Φρέσκο Κόλιανδρο (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το jalapeno και τα κάσιους σε ένα μπλέντερ μαζί με ½ φλιτζάνι νερό. Επεξεργαζόμαστε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία. Ενώ το λάδι θερμαίνεται, μετράμε όλα τα μπαχαρικά (από τη σκόνη κάρυ μέχρι το πιπέρι) και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ.
- Ρίχνουμε την «σάλτσα» του μπλέντερ στο ζεστό τηγάνι, προσέχοντας για να αποφευχθούν οι πιτσιλιές. Ανακατεύουμε τα προ-μετρημένα μπαχαρικά και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 2 έως 3 λεπτά, μέχρι να αρωματιστούν.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το γάλα καρύδας, το vegan γιαούρτι, τη μαύρη ζάχαρη, την πατάτα και τα κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά, καλύπτουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσει το vegan κάρυ κόρμα λαχανικών σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
- Αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε άλλα 5 έως 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρουμε με μαγειρεμένο ρύζι μπασμάτι και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικό).
