
Vegan Βελουτέ Σούπα με Λοβούς Αρακά
Έφτασε η εποχή που μπορούμε να βρούμε φρέσκο αρακά στην αγορά. Αντί όμως να πετάμε τους λοβούς αρακά, μπορούμε να τους κάνουμε μια νόστιμη και υγιεινή βελουτέ σούπα!
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Μερίδες 4
ΥΛΙΚΑ
- 300 γραμμάρια Λοβούς Αρακά
- 150 γραμμάρια φρέσκου Αρακά
- 1 Πράσο ψιλοκομμένο
- 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη Πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 λίτρο Ζωμού Λαχανικών
- 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
- μία χούφτα Φρέσκο Μαϊντανό, συμπεριλαμβανομένων των κοτσανιών
- 1 μικρό Μαρούλι χοντροκομμένο, χωρίς τα εξωτερικά φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα και το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 8 λεπτά.
- Προσθέτουμε τους λοβούς αρακά, τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, προσθέτουμε το μαρούλι και το μαϊντανό και δουλεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές ίνες μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από κόσκινο.
Διατροφική Αξία Λοβών Αρακά
- Βιταμίνη C
- Βιταμίνη Κ
- Βιταμίνη Α
- Φυτικές ίνες