Βελουτέ Σούπα με Λοβούς Αρακά

Βελουτέ vegan Σούπα με Λοβούς Αρακά

Vegan Βελουτέ Σούπα με Λοβούς Αρακά

Έφτασε η εποχή που μπορούμε να βρούμε φρέσκο αρακά στην αγορά. Αντί όμως να πετάμε τους λοβούς αρακά, μπορούμε να τους κάνουμε μια νόστιμη και υγιεινή βελουτέ σούπα!

Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γραμμάρια Λοβούς Αρακά
  • 150 γραμμάρια φρέσκου Αρακά
  • 1 Πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα Κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη Πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 λίτρο Ζωμού Λαχανικών
  • 2 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • μία χούφτα Φρέσκο Μαϊντανό, συμπεριλαμβανομένων των κοτσανιών
  • 1 μικρό Μαρούλι χοντροκομμένο, χωρίς τα εξωτερικά φύλλα
Βελουτέ vegan Σούπα με Λοβούς Αρακά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα και το ζωμό λαχανικών και βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τους λοβούς αρακά, τον αρακά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα.
  • Ρίχνουμε τη σούπα σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας, προσθέτουμε το μαρούλι και το μαϊντανό και δουλεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές ίνες μπορούμε να περάσουμε το μείγμα από κόσκινο.

Διατροφική Αξία Λοβών Αρακά

Περισσότερες Vegan Συνταγές

Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα – πηγές φυτικής προέλευσης (vegan)
Σάντουιτς με φλούδες Μπανάνας και Coleslaw σαλάτα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!