
Raw Vegan Κεφτέδες Λαχανικών με σως Ταχίνι-Βερίκοκο
Αυτοί οι λαχταριστοί Raw Vegan Κεφτέδες Λαχανικών με σως Ταχίνι-Βερίκοκο είναι μια ξεχωριστή επιλογή για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος : 20 λεπτά
Μερίδες: 2
ΥΛΙΚΑ
Για τους raw vegan κεφτέδες λαχανικών
- 1 ½ φλιτζάνι πολτό Καρότου (ή τριμμένα καρότα)
- ½ φλιτζάνι αλεσμένο Σουσάμι
- 2 κ.σ. Λιναρόσπορο
- ½ κ.γ Κύμινο
- 1 κ.γ. Zaatar (ή οποιοδήποτε άλλο μείγμα μπαχαρικών της Βόρειας Αφρικής / Μέσης Ανατολής)
- ½ φλιτζάνι φύλλα Μαϊντανού
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- Χυμός ½ Λεμονιού
- Θαλασσινό Αλάτι
Για τα wraps
- 4 μεγάλα φύλλα Kale
- 1 Αβοκάντο
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο Κουνουπίδι
- Αμύγδαλα
Για την σως ταχίνι-βερίκοκα
- ½ φλιτζάνι Ταχίνι
- 2-3 αποξηραμένα Βερίκοκα
- Θαλασσινό Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τους raw vegan κεφτέδες λαχανικών
- Προσθέτουμε μαϊντανό, πολτό καρότου, χυμό λεμονιού, μπαχαρικά, θαλασσινό αλάτι, αλεσμένο σουσάμι, λιναρόσπορους, καθώς και ελαιόλαδο σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Αφαιρούμε το μείγμα από τον επεξεργαστή τροφίμων και σχηματίζουμε 6-8 κεφτέδες χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και τους αφήνουμε στο πλάι.
Για την σως ταχίνι-βερίκοκα
- Προσθέτουμε ταχίνι, αποξηραμένα βερίκοκα και θαλασσινό αλάτι σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
Για την προετοιμασία των wraps
- Μεταφέρουμε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι στο μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να διαλυθεί πλήρως σε κόκκους μεγέθους ρυζιού.
- Τεμαχίζουμε το αβοκάντο και πλένουμε τα φύλλα kale.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο kale σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε μια κουταλιά από το κουνουπίδι και 2 ωμούς κεφτέδες λαχανικών, 2 φέτες αβοκάντο και περιχύνουμε με την σως ταχίνι-βερίκοκο και προσθέτουμε αμύγδαλα.
- Επαναλαμβάνουμε αυτό το βήμα για τα άλλα wraps. Απολαμβάνουμε!!!