Batata Harra – γεύση από Μέση Ανατολή

Πατάτες συνταγή με γεύση από Μέση_Ανατολή

Batata Harra – γεύση από Μέση Ανατολή!

Μία εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή για πικάντικα γούστα. Πατάτες με σκόρδο, ζεστά μπαχαρικά, φρέσκα βότανα και χυμό lime

Προετοιμασία 5 λεπτά

Μαγείρεμα 20 λεπτά

Μερίδες 4

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μεσαίες πατάτες, ξεφλουδισμένες
  • Νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια σπόρων κόλιανδρου ή λίγο περισσότερο από 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
  • 1 κουταλάκι θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι, (και περισσότερο για αργότερα)
  • 2 κουταλάκια κουρκουμά
  • 1 lime, σε χυμό
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό που θα τις καλύπτει και αφήστε τις να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Οι πατάτες θα πρέπει να μαγειρευτούν στο εσωτερικό, αλλά να είναι ακόμα στέρεες.
  • Στραγγίστε τις πατάτες και αφήστε τις να κρυώσουν. Κόψτε τις πατάτες σε μικρότερους κύβους ή κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και τους σπόρους κόλιανδρου. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε τον κουρκουμά και το χυμό lime.
  • Ρίξτε μέσα τις κομμένες πατάτες και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το 1/2 του φρέσκου κόλιανδρου, του μαϊντανού και του άνηθου. Μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και μαύρο πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας.
  • Απομακρύνετε από τη φωτιά και πασπαλίστε με περισσότερο κόκκινο πιπέρι και τα υπόλοιπα φρέσκα βότανα. Μπορείτε να σερβίρετε αυτή τη σαλάτα πατάτας ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Απολαύστε!!!

Βότανα και Μπαχαρικά: Τα οφέλη τους στην Υγεία μας
11 πλήρεις πρωτεΐνες που πρέπει να γνωρίζουν οι Vegan

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μενού
error: Content is protected !!